10.06.2012. / 16:17

Autor: Hina

100 milijardi Španjolskoj neće biti dosta

"Odluka da se Španjolskoj pomogne je dobra, ali će biti potrebna daljnja pomoć kako bi se potaknuo rast i podupro projekt koji će povratiti povjerenje europskih naroda", kazao je premijer

IlustracijaIlustracijaFrancuski premijer Jean-Marc Ayrault ocijenio je u nedjelju da je pomoć koju je Europska unija ponudila Španjolskoj "dobra odluka", ali da će biti potrebna "daljnja pomoć radi poticanja rasta".

"Odluka da se Španjolskoj pomogne je dobra, ali će biti potrebna daljnja pomoć kako bi se potaknuo rast i podupro projekt koji će povratiti povjerenje europskih naroda", kazao je premijer.

"U toj će zadaći biti važan francuski glas. Što više Francuzi budu pružili potporu Narodnoj skupštini svojim jasnim glasovanjem, to će se francuski glas bolje čuti", poručio je na biralištu u Nantesu, gradu gdje je gradonačelnik i kandidat za zastupnika u prvom krugu parlamentarnih izbora što se održavaju u nedjelju 10. lipnja.

Španjolska, četvrta zemlja eurozone, prihvatila je u subotu financijsku pomoć za svoje banke od 100 milijarda eura, ali će se njezino gospodarstvo pomno pratiti.

Španjolski premijer Mariano Rajoy rekao je u nedjelju da je "veoma zadovoljan" tom pomoći, dodavši da je "vršio pritisak" kako bi je dobio i izrazivši zadovoljstvo što je spriječio "vanjsku intervenciju" u cjelokupno gospodarstvo.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 10.06.12. 18:46

Španjolska ide grčkim putem. patriotpokret.com.hr/


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika