Objavljeno u Nacionalu br. 494, 2005-04-03

Autor: Stanko Borić

TOP STIPENDIJA

Prijave do 20. svibnja!

Dvije trećine dobitnika Top stipendije je sa Zagrebačkog sveučilišta, ali ove godine porastao je broj prijavljenih studenata iz ostalih regija Hrvatske zahvaljujući brojnim prezentacijama

Stipendistica Top stipendijeStipendistica Top stipendijeTop stipendija Nacionala i partnera Ingre, HRT-a, Diners Cluba, Podravke i Ine još jednom je pokazala svoju vrijednost. Već se prijavio velik broj studenata, a prijavnice za Top stipendiju svakodnevno pristižu u velikim količinama. Dolaze iz svih krajeva Hrvatske pa je zadovoljstvo vidjeti koliko je kvalitetnih studenata diljem zemlje. Ovakvim odazivom Top stipendija je potvrdila svoju akademsku i gospodarsku važnost za Hrvatsku. Uz to što nagrađuje rad i uspjeh izvrsnih studenata te pokazuje da se rad isplati, veliki plus akcije je senzibiliziranje javnosti i gospodarstvenika o potrebi ulaganja u studente. Osobito je ohrabrujuća činjenica da se javilo puno studenata izvan Zagreba, što još jednom pokazuje važnost uključivanja regionalnih privrednika u akciju. Nacional iduće godine pokreće projekt Top stipendije na regionalnoj razini, i to posebno u svakom sveučilišnom gradu. Ovogodišnja akcija održava se uz veliku pomoć Hrvatske gospodarske komore, u čijim se regionalnim komorama održavaju prezentacije Top stipendije. Vrijednost akcije prepoznali su i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, koji aktivno sudjeluju u akciji.

Ciljevi regionalizacije Top stipendije su povećanje broja Top stipendista na regionalnom nivou te uključivanje malih i srednjih poduzetnika adekvatnim financijskim iznosima. Svi privrednici koji se uključe u akciju, uz podržavanje znanja, imaju dvostruku korist. Stipendiranjem studenata određenih studijskih grupa, ovisno o potrebama, dobivaju potencijalne kadrove za svoje tvrtke, a s druge strane omogućeno im je da svoje robe i usluge pokažu široj javnosti preko regionalnih novina i radija, partnera Top stipendije. Dosadašnja statistika dobitnika Top stipendije pokazuje da više od 65 posto Top stipendista studira na Zagrebačkom sveučilištu, 17 posto na Splitskom, dok su ostala četiri sveučilišna grada zajedno zastupljena s manje od 17 posto.

Promjeni takvog nepovoljnog omjera mogu pridonijeti regionalni partneri uključivanjem u akciju i stipendiranjem jednog ili dva studenta, te omogućavanjem obavljanja prakse u svojim tvrtkama. Sljedeća prezentacija Top stipendije je 3. svibnja u Zadru, s početkom u 12 sati u županijskim prostorima Hrvatske gospodarske komore. Svi zainteresirani studenti i privrednici pozvani su da se pridruže prezentaciji te da se ako žele uključe u akciju.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika