Objavljeno u Nacionalu br. 360, 2002-10-06

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Nancy Reagan protiv Busha zbog matičnih stanica

Nancy Reagan, supruga bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagan, pokrenula je političku kampanju protiv sadašnjeg američkog predsjednika Busha, nezadovoljna njegovom politikom prema istraživanju matičnih stanica. Ta bi istraživanja mogla revolucionirati svjetsku medicinu i pomoći da se otkriju lijekovi za razne vrlo teške bolesti, među ostalima i za Alzheimerovu bolest od koje pati Ronald Reagan, ali je ta istraživanja Bush zabranio jer se matične stanice mogu dobiti samo iz kloniranih ili abortiranih embrija, a Bush se protivi i kloniranju i pobačajima.

Nancy Reagan počela je zahtijevati od republikanskih političara da u Washingtonu pokrenu političku kampanju kako bi se Bushova politika promjenila. Ona je uvjerena da bi se tim istraživanjima moglo pomoći i mnogima od onih koji pate od iste bolesti kao i njen muž, koji je od Alzheimerove bolesti već potpuno posenilio te više ne prepoznaje ni nju. U pismu nekim prijateljima svog muža upozorava da će zbog Bushove politike bespotrebno patiti mnogi ljudi, kojima bi se novim metodama liječenja matičnim stanicama moglo pomoći. Ona je posebno ljuta na Busha jer je zaprijetio da će spriječiti akciju lokalne vlasti u Kaliforniji, gdje bračni par Reagan živi, da odobri istraživanje matičnih stanica.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika