Objavljeno u Nacionalu br. 503, 2005-07-04

 

PISMA

Vesna Pusić i ja dijelimo ista stajališta, a u sadašnju Vladu HNS neće ulaziti

Radimir Čačić, župan Varaždinske županije

  S obzirom da je u izdanju vašeg uglednog tjednika Nacional od 28. lipnja 2005., kao i u časopisu ZG News od 29. lipnja 2005. objavljeno nekoliko informacija koje se mogu protumačiti kao moje izjave, molim da objavite sljedeće ispravke.
  1. Nisam sudjelovao ni na jednom sastanku sa Sanaderom, Čehokom i Kramarićem, iako naravno vjerujem da će biti prilike da zajedno s varaždinskim gradonačelnikom premijeru prezentiramo probleme i uspjehe Grada Varaždina i Varaždinske županije.
  2. Nikada do sada ni o jednom strateškom političkom pitanju, a pitanja ulaska u koaliciju s HDZ-om, ulaska u Vladu ili podrške Vladi pri izglasavanju povjerenja odnosno proračuna to svakako jesu, predsjednica stranke gospođa Pusić i ja kao predsjednik Središnjeg odbora stranke nismo imali različita stajališta, nemamo ih danas, a vjerujem da ih nećemo imati niti ubuduće.
  3. Predsjednica stranke imala je i ima potpunu podršku Predsjedništva i Središnjeg odbora, u skladu s čim su na sjednicama ovih tijela stranke jednoglasno usvojeni i njeni prijedlozi o radu stranke do parlamentarnih izbora.
  4. Ja osobno niti sam želio niti namjeravao, ni ranije, ni danas, ulaziti u sadašnju Vladu, a to neće činiti ni drugi predstavnici HNS-a.
  5. Dvanaest, a ne osam, kako je greškom navedeno, zastupnika HNS-a neće podržati Vladu pri glasanju o povjerenju ili o proračunu. Do greške je vjerojatno došlo jer je HSP sa svojih osam zastupnika podržao Vladu pri prošlom glasanju o proračunu.
  Na kraju u članku o autocestama spominje se i moj otac u kontekstu kreiranja programa izgradnje autoceste Zagreb – Split 1971. godine, što nije točno, jer kao tajnik Vlade gospođe Savke Dabčević-Kučar i Dragutina Haramije nije u tome sudjelovao.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika