19.01.2006. / 13:51

Autor: Ante Pavić

SLUČAJ MARGETIĆ

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv Margetića

Policija je zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu poslala kaznenu prijavu protiv novinara i haškog optuženika Domagoja Margetića, zbog objavljivanja snimke svjedočenja zaštićenog svjedoka u slučaju generala Blaškića, hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića pred Haškim sudom. Policija ga je zbog toga prijavila za kazneno djelo povrede tajnosti postupka. Glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor objasnio je da je Margetić objavljivanjem snimke svjedočenja, koju je na Haškom sudu dobio za potrebe svoje obrane, neovlašteno otkrio ono što je saznao o kaznenom postupku pred Sudom, a što se smatra tajnom.
Tajno haško svjedočenje Margetić je objavio na svojoj internetskoj stranici nakon što ga je policija spriječila da snimku prikaže u prostorijama zagrebačke HVIDR-e 9. siječnja.Nakon objavljivanja svjedočenja na Internetu 11. siječnja policija je, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, ukinula Margetićevu stranicu. No on ju je premjestio na američki server. Zajedno s još nekoliko hrvatskih novinara Margetić je prošle godine optužen za nepoštivanje Haškog suda zbog objavljivanja iskaza zaštićenog svjedoka u tjedniku Hrvatsko slovo. Nakon podizanja optužnice Margetiću je zabranjeno daljnje objavljivanje tajnih podataka, no on je odmah najavio da zahtjeve Suda neće poštivati.

Vezane vijesti

Margetić zbog dugova tuži Rojsa

Hrvatski novinar i urednik lista ''Novo Hrvatsko Slovo'' Domagoj Margetić, najavio je u da će u ponedjeljak prijaviti Ljubu Česića Rojsa sudu. 'Novo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika