03.05.2006. / 16:51

Autor: Antun Bertić

HRVATSKA

Reakcije na tužbu protiv Branimira Glavaša

Vesna Škare-Ožbolt izjavila je da se "ne može oteti dojmu da se u pokretanju kaznenog postupka protiv Branimira Glavaša radi o obračunu, a ne o traženju istine"

Predsjednik Stjepan Mesić, te saborski zastupnici Vesna Škare-Ožbolt i Damir Kajin u srijedu su komentirali pokretanje kaznenog postupka protiv Branimira Glavaša. Mesić je izjavio kako se zauzima za funkcioniranje pravne države te da bi zbog toga "bilo neumjesno da na bilo koji način komentira ono što poduzima Državno odvjetništvo glede Glavaša" i naglasio da je "trebalo prije reagirati". Predsjednik je zaključio da prije nisu funkcionirale institucije te da se slučaj Glavaš, zbog te činjenice, mora rješavati danas. Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare-Ožbolt izjavila je pak da se "ne može oteti dojmu da se u pokretanju kaznenog postupka protiv Branimira Glavaša radi o obračunu, a ne o traženju istine" i naglasila da dok je bila ministrica pravosuđa nije nikako mogla ubrzati otkrivanje "događaja u Osijeku" 1991. godine jer je to u nadležnosti Državnog odvjetništva i policije. Na konferenciji za novinare u Pazinu o slučaju Glavaš očitovao se i saborski zastupnik Damir Kajin koji je naglasio kako će zastupnici IDS-a u Saboru glasovati da se Glavašu "skine" imunitet. Iako je Slavonija bila žrtva brutalne agresije, javnost treba znati da su se ondje događali i zločini, zaključio je Kajin.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika