26.07.2006. / 13:45

Autor: Martina Zeković

ZADAR

Na srpska sela u zadarskom zaleđu nalaže se smeće

"Na posjede čiji su vlasnici Srbi odlaže se i smeće", za Nacional je izjavio Predsjednik gradske organizacije SDSS-a u Benkovcu, Željko Bajalica.

Kamenovanje četiri obiteljske kuće srpskih povratnika u Biljanima Donjim nikako nije jedini incident takve vrste na području zadarskog zaleđa. "Na posjede čiji su vlasnici Srbi odlaže se i smeće", za Nacional je izjavio Predsjednik gradske organizacije SDSS-a u Benkovcu, Željko Bajalica. "Kad se napravi korak naprijed u razgovorima s lokalnim vlastima, napadi sve vrate jedan korak unazad", kazao je Bjelica i dodao da "stranka smatra da se o tim problemima treba govoriti, a jedini način da ih se riješi jest da obje strane prihvate da ti problemi postoje". "Od 2000. godine situacije je prihvatljiva, ali problema je bilo. Mi tražimo prihvatljiv suživot, pritisak i napetost postoje, ali ipak se tu radi o emocijama. Zločin u Škabrnji ne može se opravdati", izjasnio se Predsjednik gradske organizacije SDSS-a u Benkovcu.

Predsjednik Mesić u srijedu će u 16.30 sati posjetiti kamenovane kuće u Biljanima Donjim. Prije dvije godine, srpske je povratnike tamo posjetio i premijer Ivo Sanader zajedno sa tadašnjim predsjedateljem OESS-a, bugarskim ministrom vanjskih poslova Solomonom Pasijem. "Dojmljivo je da su se uspjele prevladati ratne rane, to je golemo postignuće", rekao je Pasi tijekom posjeta.

Vezane vijesti

Karadžić: Svi smo mi samo sinovi i kćeri Republike Srpske

Karadžić: Svi smo mi samo sinovi i kćeri Republike Srpske

Ratni vođa pobunjenih Srba u Bosni i Hercegovini, Radovan Karadžić, je u intervjuu za novinsku agenciju Srnu napisao kako 'duboko žali što su sva tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika