09.08.2006. / 14:40

Autor: Ante Pavić

RAT NA BLISKOM ISTOKU

Izrael evakuira pogranično mjesto

Hezbollah je objavio da je nanio nove gubitke izraelskoj vojsci, uništivši tenk i ubivši 10 izraelskih vojnika u okolici sela Qantar, osam kilometara od granice na jugu Libanona. Hezbollah tvrdi da je gubitke Izraelcima nanio i u selu Debel, pet kilometara od granice te da je ondje uništio dva tenka. Izraelska vojska potvrdila je borbe na toj lokaciji no bez pojedinosti o žrtvama. Istovremena, izraelske vlasti nastavile su u srijedu ujutro evakuaciju pograničnog mjesta Kyriat Shmona, svakodnevnu raketnu metu Hezbollaha To je prva je odluka izraelskih vlasti o evakuaciji cjelokupnog stanovništva nekog naselja od samog početka izraelsko-arapskog sukoba 1948. godine, prenosi agencija France presse. Do sada je u izraelskoj ofenzivi poginulo 1000 libanonskih civila.
Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier sastao se u Jeruzalemu s izraelskim ministrom obrane Amirom Peretzom kako bi pozvao Izrael da prihvati uvjete iz nacrta UN-ove rezolucije kojoj je cilj okončati nasilje između Izraelaca i Hezbolaha u Libanonu. Peretz je njemačkom ministru rekao da će zatražiti od izraelske vlade odobrenje za širenje vojnih operacija na jug Libanona. Steinmeier je u trodnevnoj turneji po regiji tijekom koje će se sastati s nekoliko izraelskih i libanonskih dužnosnika.

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika