26.10.2006. / 11:25

Autor: Goran Jurić

SAD

Izvršena smrtna kazna

Glava jedne od djevojaka nalazila se na polici, a tijelo je bilo namješteno kao da sjedi.

Danny Hadold Rolling, najozloglašeniji serijski ubojica nakon Ted Bundya, ubijen je smrtonosnom injekcijom u srijedu. Rolling je osuđen za masakriranje pet studenetica u Gainsville-u 1990. godine. Kada je upitan za posljednje riječi prije izvršenja smrtne kazne Rolling je dvije minute pjevao napjev koji je zvučao poput himne sa refrenom "nitko veći od tebe, O Bože, nitko veći od tebe“. Tijela žrtava pronađena su u kolovozu 1990., sve djevojke bile su ubijene lovačkim nožem, a dio njih bio je i osakaćen i seksualno napastovan. Glava jedne od djevojaka nalazila se na polici, a tijelo je bilo namješteno kao da sjedi. Oprema koju je Rolling ostavio na mjestu zločina, skupa sa DNA uzorkom uzetim nakon što je bio uhićen za pljačku, povezale su ga sa brutalnim ubojstvima. U intervjuu za Associated Press izjavio je: "Zaslužujem umrijeti, ali želim li umrijeti? Ne. Ja želim živjeti. Života se teško odreći.“.

Ispred zatvora, skupina aktivista protiv smrtne kazne stajala je u krugu i pjevala "Amazing Grace“ nakon što je Rolling proglašen mrtvim u 18:13. Rolling je 63. zatvorenik poslan na smrtnu kaznu od 1979. godine, kada je Florida nastavila sa izvršenjem smrtnih kazni, te treći ove godine.

Vezane vijesti

Francuski ubojica u dvotjednom smrtonosnom pohodu

Francuski ubojica u dvotjednom smrtonosnom pohodu

Nepoznati muškarac svoj je smrtonosni pohod započeo 6. ožujka krađom skutera i zasad ga završio smaknućem četiriju osoba u ponedjeljak pred židovskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika