26.10.2006. / 16:43

Autor: Ante Pavić, Ana Kirin

SABOR

Glavaš: "Krećem direktno u zatvor u Remetincu"

Mandatno-imunitetno povjerenstvo prihvatilo je ponovljeni zahtjev istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca da se Glavašu skine imunitet radi pritvora u istrazi o tzv. slučaju garaža odnosno mogućeg utjecaja na svjedoke

Branimir Glavaš je u četvrtak poslijepodne, u pratnji odvjetnika Marka Dumančića i sina Filipa krenuo iz Osijeka u Zagreb, kako je rekao za Hinu, "direktno u zatvor u Remetincu". " Bez obzira na to što idem u zatvor, miran sam jer znam da će mladi osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, na kojega sam prenio ovlasti u vezi s Udrugom, kao i do sada raditi za opće dobro i boriti se za gospodarski oporavak Slavonije i Baranje".

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo prethodno je ukinulo zastupnički imunitet Glavašu. Povjerenstvo je prihvatilo ponovljeni zahtjev istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca da se Glavašu skine imunitet radi pritvora u istrazi o tzv. slučaju garaža odnosno mogućeg utjecaja na svjedoke. Povjerenstvo je prihvatilo i istovjetan zahtjev Županijskog državnog odvjetništva iz Zagreba, koje je također u četvrtak zatražilo pritvaranje Glavaša u istom postupku.

Sjednica u četvrtak bila je, bez prethodne formalne odluke, fizički zatvorena za javnost, što je izazvalo naguravanje zastupnika, novinara i stražara pred ulazom u dvoranu. Iako je rad Sabora, po Ustavu i Poslovniku, javan, a sjednice njegovih radnih tijela mogu se zatvoriti ako za to postoje proceduralni uvjeti i ako tako odluči samo radno tijelo, predsjednik Povjerenstva Damir Sesvečan samostalno je odlučio da na raspravu neće pustiti novinare. Osim toga, u čitavoj zgradi Sabora u četvrtak su primijećene pojačane mjere sigurnosti, pa su tako muškarci na ulazu morali skidati čak i remenje, što je neuobičajeno.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika