27.10.2006. / 13:40

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Istražni postupak protiv pljačkaša Fine

Za dvostruko ubojstvo i pljačku 321.740 kuna iz Fine Draženu Dorčecu prijeti najviša moguća kazna od 40 godina zatvora

Na Županijskom sudu u Koprivnici je ispitivanjem četiriju svjedokinja započeo istražni postupak protiv 33-godišnjeg Dražena Dorčeca koji je opljačkao poslovnicu Fine u Đurđevcu i pritom ubio dvoje ljudi. Istražnoj sutkinji Županijskog suda u Koprivnici Nadi Marincil iskaz su dale tri djelatnice poslovnice Fine, koje su se na poslu zatekle u vrijeme krvavog razbojstva, te jedna prolaznica. Saslušanju je prisustvovala i županijska državna odvjetnica Irma Bagarić, koja je na pitanja novinara o svjedočenju rekla samo da je postupak u tijeku i da su prvi na redu za ispitivanje bili djelatnici Fine i slučajni prolaznici koji su vidjeli maskiranog razbojnika.

Za dvostruko ubojstvo i pljačku 321.740 kuna iz Fine Draženu Dorčecu prijeti najviša moguća kazna od 40 godina zatvora. U istražnom zahtjevu Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici tereti Dorčeca da je 14. listopada ujutro, maskiran crnom vunenom kapom s pištoljem u rukama, ušao u poslovnicu Fine u Đurđevcu u kojoj su bili djelatnici koji su brojili novac iz noćnog trezora, zaštitar Miroslav Benšić i troje građana. Dalje se navodi da je Dorčec ispalio po jedan hitac u zaštitara i stranku Ivana Matiševa i pokupio novac u vrećicu, a zatim još jednom ispalio po jedan hitac u zaštitara Benšića i u Matiševa, iako su oni nepomično ležali na podu. Teško ranjeni zaštitar Miroslav Benšić umro je u vozilu Hitne pomoći. Dorčec je uhićen četiri dana nakon krvave pljačke i u nazočnosti odvjetnika priznao zločin, motiviran kockarskim dugovima. Policija je u njegovoj klijeti pokraj kuće pronašla 180.000 kuna, a kasnije su, kako navode mediji, policiji vratili novac svi oni kojima je Dorčec vratio dugove od opljačkanog novca.

Vezane vijesti

Državne tvrtke gomilaju gubitke

Državne tvrtke gomilaju gubitke

U prvom tromjesječju ove godine prihodi državnih tvrtki su smanjeni, troškovi zaposlenih dalje rastu, zaduženost se povećava, a gubici se dalje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika