21.12.2006. / 16:56

Autor: Ana Kirin

SRBIJA

Nove optužnice za zločin na Ovčari

Tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević rekao je da je ubojstvo 200 hrvatskih zarobljenika na Ovčari 1991. godine jedan od najtežih ratnih zločina počinjenih u bivšoj Jugoslaviji, te da će "svi ratni zločinci biti izvedeni pred lice pravde"

Tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je u četvrtak da u "slučaju Ovčara" nije stavljena točka na istrage te da će još osoba biti optuženo za taj zločin. "Ukidanje prvostupanjske presude za ratni zločin na Ovčari neće pokolebati Tužiteljstvo za ratne zločine", kazao je Vukčević nakon potpisivanja sporazuma o američkoj donaciji Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu. Dodao je da je ubojstvo 200 hrvatskih zarobljenika na Ovčari 1991. godine jedan od najtežih ratnih zločina počinjenih u bivšoj Jugoslaviji, te da će "svi ratni zločinci biti izvedeni pred lice pravde".

Prvostupanjskom presudom za zločin na Ovčari prošle je godine osuđeno 14, a oslobođena su dvojica pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva Supoderica", a Vrhovni sud Srbije tu je presudu prošloga tjedna ukinuo, te će svim optuženima biti ponovo suđeno.

Vezane vijesti

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja, te polaganjem ruža na mjesto masovne grobnice, obilježena je 20. obljetnica ubojstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika