22.12.2006. / 18:21

Autor: Nina Tomljanović

PARIZ

Francuski premijer Villepin svjedočio o aferi ''Clearstream''

Optužbe o Sarkozyjevoj umiješanosti pokazale su se lažnima; Sarkozy tvrdi da je bila riječ o pokušaju njegova diskreditiranja

U petak je saslušan francuski premijer Dominique de Villepin u pariškoj Palači pravde, kao svjedok u vezi s aferom ''Clearstream''.

Suci istražuju da li je De Villepin želio naštetiti ugledu Nicolasa Sarkozyja, ministra vanjskih poslova i najvjerojatnijem kandidatu desnice na sljedećim predsjedničkim izborima te što je potaklo De Villepina da čak dvaput potajno pokrene istragu, bez znanja tadašnjega premijera, u sklopu koje su istraženi lažni računi u luksemburškoj financijskoj instituciji Clearstreamu, povezani s navodnim tajnim provizijama na prodaju fregata Tajvanu tijekom 90-ih.

Optužbe o Sarkozyjevoj umiješanosti pokazale su se lažnima i Sarkozy tvrdi da se radilo o pokušaju njegova diskreditiranja. Villepin uzvraća da je po dužnosti morao pokrenuti istragu kao tadašnji ministar vanjskih, a nakon toga i unutarnjih poslova, te da nije nastojao poljuljati Sarkozyjev ugled.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika