05.02.2007. / 09:14

Autor: Ana Kirin

ZAGREB

Zbog napada na Brunu Orešara privedene dvije osobe

"Napad na Brunu Orešara nije vezan s njegovim poslovanjem ili s onime čime se on bavi, već je riječ o incidentu koji možemo povezati s noćnim satima, alkoholom i incidentom kakav se inače može dogoditi na ulici između nepoznatih osoba", rekao je načelnik zagrebačke kriminalističke policije Krunoslav Borovec

Dvojica mladića u ranim dvadesetim godinama, uhićeni su u nedjelju zbog napada na tenisača Brunu Orešara, a nakon kriminalističke obrade obojica su puštena i protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog nanošenja teških ozljeda. Bivšeg teniskog reprezentativca, a sada poduzetnika Brunu Orešara su u noći s petka na subotu oko tri sata pretukla dvojica nepoznatih napadača u Ulici Petrine, nakon što je izašao iz ugostiteljskog objekta "Gallery", na Jarunu, i otišao do obližnjeg kioska u kojem se prodaje brza hrana. Dok je čekao "hot dog" s leđa su mu prišla dvojica nepoznatih napadača i izudarali ga po tijelu i glavi pa pobjegli. Orešar je odvezen u Opću bolnicu Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen jer mu je slomljen lakat lijeve ruke, zadobio je i posjekotinu ispod desnog oka te je zadržan na liječenju u bolnici Sveti Duh.

 "Napad na Brunu Orešara nije vezan s njegovim poslovanjem ili s onime čime se on bavi, već je riječ o incidentu koji možemo povezati s noćnim satima, alkoholom i incidentom kakav se inače može dogoditi na ulici između nepoznatih osoba", rekao je na konferenciji za novinare načelnik zagrebačke kriminalističke policije Krunoslav Borovec i dodao da kriminalistička obrada u tom smjeru ide dalje.

Bruno Orešar 80-tih je bio teniski reprezentativac, a početkom 90-tih krenuo je u poduzetničke vode te kupio kamenolom na Braču. U to je vrijeme bio blizak s pokojnim predsjednikom Franjom Tuđmanom s kojim je redovito rekreativno igrao tenis. Orešar se sada bavi građevinarstvom i turizmom, a po pisanju tiska s partnerima je u sportsko obiteljski centar u Novom Vinodolskom uložio 50 milijuna eura. Mediji ga ubrajaju među najmoćnije hrvatske biznismene.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika