05.02.2007. / 12:22

Autor: Ana Kirin

ONEČIŠĆENJE OKOLIŠA

Sisak podnio tužbu protiv Ine

Odvjetnik grada Siska je u ponedjeljak 5. veljače na Općinskom sudu predao tužbu protiv odgovornih osoba u Ini zbog prekomjerna onečišćenja zraka. Prema prvom tužbenom zahtjevu, Sisak traži prekid onečišćenja i modernizaciju pogona. Drugim tužbenim zahtjevom od Ine se traži isplata odštete od 11 milijuna kuna. Tim bi se novcem, dobije li grad odštetu, sisačkoj bolnici kupila najmodernija oprema za rano otkrivanje tumora.

"Smatramo da građani ovog grada zaslužuju da udišu čist zrak kao i ostali građani Hrvatske, a od Ine tražimo da modernizira svoje pogone te da proizvodi proizvode koji su prihvatljivi u EU i svijetu", izjavio je dogradonačelnik Siska Veljko Novak.

Prije desetak dana u Sisku je pokrenuta inicijativa za osnivanje Udruge oboljelih od karcinoma i počelo je potpisivanje peticije protiv zagađenja zbog neugodnih mirisa izazvanih ispuštanjem sumporovodika iz Rafinerije nafte, te povećanih koncentracija benzena.

Na sjednici Vlade održanoj u Sisku 25. siječnja dogovoreno je da bi do početka kolovoza sva postrojenja u sisačkoj Rafineriji trebala biti priključena na postrojenje za odsumporavanje.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika