02.03.2007. / 09:32

Autor: Ana Kirin

ZAGREB

Ponuda Ingre i TriGranita za rukometnu Arenu najprihvatljivija

Konzorcij mađarskog TriGranita, inače povezanog s bivšim direktorom INA-e Davorom Šternom, i hrvatske tvrtke Ingra od samog je početka bio favorit za gradnju dvorane. Čak i prije poziva Grada oni su dali neformalnu ponudu za arenu u Laništu gdje taj konzorcij inače planira izgraditi i veliki trgovački centar

Poglavarstvo Grada Zagreba uputilo je Vladi ponudu konzorcija Ingre i TriGranita koja je među ponudama poduzetnika za izgradnju rukometne arene s 18 tisuća mjesta za Svjetsko prvenstvo 2009. godine, ocjenjena kao jedina prihvatljiva. Ivo Jelušić, zamjenik zagrebačko gradonačelnika Milana Bandića, za Novi list je rekao da je ponuda upućena Vladi na razmatranje i odlučivanje radi donošenja odluke o zajedničkom zaključenju ugovora o zakupu te zajedničkom plaćanju zakupnine i troškova upravljanja dvoranom. "Grad i država trošak moraju snositi zajedno," dodao je Jelušić. U Gradskom poglavarstvu kažu, prenosi Novi list, da bez financijske podrške Vlade ni u kom slučaju neće graditi dvoranu jer rukometno prvenstvo Zagrebu nije primarno. Zagrebački gradski dužnosnici smatraju da Vlada u tom projektu treba biti partner Grada Zagreba budući da je već dala jamstvo kao organizator SP-a.

Sve je vjerojatno dogovoreno još na sastanku Sanadera i Bandića u Banskim dvorima 13. veljače. Prema neslužbenim informacijama, cijena izgradnje dvorane bit će oko 80 milijuna eura, zajedno sa zemljištem u Laništu koje je u posjedu Ingre i TriGranita pa bi za godišnji najam Grad i država trebali plaćati oko 8 milijuna eura. Ugovor o zakupu s privatnim partnerima trebao bi biti sklopljen na 25 godina. Mađarski TriGranit, inače povezan s bivšim direktorom INA-e Davorom Šternom, i hrvatska tvrtka Ingra od samog su početka bili favoriti za gradnju dvorane. Čak i prije poziva Grada oni su dali neformalnu ponudu za arenu u Laništu gdje taj konzorcij inače planira izgraditi i veliki trgovački centar. O gradnji dvorana za rukometno prvenstvo i projektima Ingre i Trigranita Nacional je u svom tiskanom izdanju pisao još sredinom siječnja.

Rukometna arena trebala bi se početi graditi najkasnije do 1. srpnja, a u zakup Gradu i državi mora biti predana do 1. studenog 2008. godine.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika