02.03.2007. / 12:03

Autor: Ana Kirin

EUFOR

I Nijemci odlaze iz BiH

Nakon Velike Britanije i Njemačka namjerava povući svoje vojnike iz BiH, objavio je u petak 2. ožujka Financial Times. "Odluka još nije donesena, ali Nijemci su na izlaznim vratima", rekao je tom dnevnom listu diplomat iz Europske unije koji je želio ostati neimenovan. Službeno očitovanje Njemačke u vezi njene buduće vojne nazočnosti u BiH još nije objavljeno. Njemačka u BiH sada ima 850 vojnika.

Zbog sve veće razine sigurnosti u BiH u četvrtak je povlačenje preko 600 svojih vojnika najavila Velika Britanija. Ministar oružanih snaga Adam Ingram izjavio je da je povlačenje britanskih vojnika dio smanjenja snaga EUFOR-a, predviđeno odlukom Europske unije. EU je u ponedjeljak objavila da će u lipnju svoje mirovne snage u BiH smanjiti sa šest na dvije i pol tisuće vojnika.

Njemačka je podržala odluku EU o smanjenju vojne nazočnosti, ali je upozorila kako trenutak za potpuno povlačenje treba dobro procijeniti.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika