15.03.2007. / 08:52

Autor: Goran Jurić

SLUČAJ ZAGOREC

Zagorec uskoro na saslušanju

U Beču bi se danas trebalo održati saslušanje pred istražnim sucem koji će odlučiti hoće li Zagorec biti zadržan u pritvoru. Ukoliko ga puste da se brani sa slobode jamčevina će prema najavama biti vrlo visoka. Ministarstvo pravosuđa je zaprimljenu obavijest o uhićenju proslijedilo Županijskom sudu u Zagrebu koji mora dostaviti dokumentaciju za njegovo izručenje, a prema informacijama koje smo mogli čuti u jučerašnjem Otvorenom, zahtijev za izručenjem sastoji se i od cjelokupnog spisa u slučaju protiv Vladimira Zagorca koji treba biti preveden na Njemački. Prema neslužbenim informacijama, zahtjev za izručenjem je već spreman, te se čeka informacija hoće li Zagorec biti spreman dobrovoljno pristati na dolazak u Hrvatsku.

Prema informacijama iz intervjua sa odvjetnikom Geraldom Ganzgerom koji zastupa Vladimira Zagorca u Beču - njegova austrijska obrana se bazira na tome da zahtjev za uhićenjem nije valjan, niti potreban, pošto Zagorec u Austriji živi već 7 godina, te posjeduje radnu i boravišnu dozvolu, a dostupan je navodno i hrvatskim i austrijskim vlastima.

Vezane vijesti

Beč najbolji za život, Zagreb na 98. mjestu

Beč najbolji za život, Zagreb na 98. mjestu

Grad Beč se drugu godinu zaredom može pohvaliti titulom najboljeg mjesta za život na svijetu dok je Luxembourg najsigurniji grad na svijetu, a Zagreb… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika