25.04.2007. / 10:28

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GARAŽA

Glavaš došao na Fehirovo saslušanje u Zagrebu

U srijedu 25. travnja ujutro na zagrebačkom je Županijskom sudu počelo saslušanje Krunoslava Fehira, krunskog svjedoka u istrazi protiv Branimira Glavaša u tzv. "slučaju garaža".

Na saslušanju je prisutan i osumnjičeni Glavaš, kojega je pravosudna policija dovezla iz osječkog zatvora. Tamo je je pritvoren 17. travnja nakon podizanja optužnice protiv njega i još šestero okrivljenika u tzv. "slučaju selotejp".

Neposredno prije odlaska na saslušanje pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem, Fehir je u srijedu u 8 sati ujutro novinarima izjavio da će ponoviti svoj dosadašnji iskaz koji je ranije dao kao osumnjičenik u "slučaju garaža". Rekao je da ništa u iskazu neće mijenjati.

Status krunskog svjedoka Fehir je dobio od suda početkom travnja na zahtjev glavnog državnog odvjetnika. Ranije u istrazi on je priznao da je kao pripadnik I. osječke bojne, poznate kao "Branimirova bojna", mučio i zlostavljao jednog srpskog zarobljenika, pucao na njega i natjerao ga da pije kiselinu iz akumulatora od čega je taj civil i umro, za što je kao nalogodavca optužio Branimira Glavaša.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika