30.04.2007. / 15:07

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ SELOTEJP

Čeka se objava odluke o pritvaranju Glavaša

Na sjednici Izvanraspravnog vijeća osječkoga Županijskoga suda u ponedjeljak 30. travnja ponovno se raspravljalo o pritvaranju Branimira Glavaša i ostalih šestero okrivljenika optuženih za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u tzv. slučaju selotejp.

Odluka vijeća još nije poznata, a zamjenik predsjednika i glasnogovornik Suda Miroslav Rožac izjavio je da će o njenom sadržaju javnost izvijestiti nakon što rješenje bude napisano i poslano strankama u postupku, ali nije rekao kada će se to točno dogoditi.

Odvjetnik Branimira glavaša Dražen Matijević nakon sjednice je novinarima rekao da se odluka Vijeća očekuje tijekom dana.

Matijević i ostali Glavaševi odvjetnici, Marko Dumančić i Ante Madunić posjetili su svoga branjenika prije sjednice Izvanraspravnog vijeća.

Matijević je rekao kako smatra da nema zakonskih uvjeta za Glavaševo pritvaranje. Ante Madunić je izjavio kako se nakon odluke Vrhovnog suda okrivljenici u tzv. slučaju selotejp nalaze u pritvoru "bez ikakvog valjanog rješenja", što je ocijenio nezapamćenim u pravnoj teoriji.

Odlukom Vrhovnog suda od 27. travnja ukinuto je rješenje osječkog Županijskog suda od 16. travnja o određivanju pritvora okrivljeniku Branimiru Glavašu i produljivanju pritvora okrivljenicima Ivici Krnjaku, Gordani Getoš Magdić, Mirku Siviću, Dini Kontiću, Tihomiru Valentiću i Zdravku Dragiću, a što je nakon podizanja optužnice predložilo osječko Županijsko državno odvjetništvo.

Vrhovni je sud ocijenio osnovanima žalbe Glavaša, Krnjaka, Valentića i Dragića, pa je ukinuo rješenje prvostupanjskoga suda i predmet vratio Županijskom sudu na ponovno odlučivanje.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika