07.07.2007. / 11:19

Autor: Martina Zeković

ZAKON O ELEKTRONIČKIM MEDIJIMA

Protuzakonito emitiranje sabora HDZ-a

Iako Zakon o elektroničkim medijima zabranjuje reklamiranje političkih stranaka, osim za vrijeme trajanja službene izborne kampanje, desetak lokalnih televizijskih postaja izravno je prenosilo i emitiralo snimke prošlotjednog sabora HDZ-a uz napomenu da je riječ programu pod pokroviteljstvom, ali nije rečeno tko je pokrovitelj.

Od saborskog Odbora za medije zatraženo je da utvrdi zašto Vijeće za elektroničke medije nije reagiralo. Denis Peričić, predsjednik Vijeća za elektroničke medije izvijestio je da to tijelo prikuplja podatke i snimke te utvrđuje okolnosti vezane uz televizijski prijenos Općeg Sabora HDZ-a.

HNS-ov zastupnik Antun Kapraljević na konferenciji za novinare izjavio je da sumnja da su prijenos platili građani iz poreza.

Dragutin Lesar, predsjednik HNS-ova Kluba zastupnika optužio je Vijeće za elektroničke medije za selektivnu primjenu zakona. On je podsjetio da je Vijeće zabranilo HRT-u emitiranje plaćene reklame za knjigu "Ostvarenja" HNS-ovca Radimira Čačića rekavši da ta knjiga promovira interese HNS-a.

HNS očekuje da će Odbor za medije zatražiti očitovanje Vijeća o njihovim tvrdnjama. Nakon toga HNS će odlučiti hoće li predložiti i opoziv članova Vijeća.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika