09.07.2007. / 19:19

Autor: Martina Zeković

SLOVENIJA

Slovenski parlament otvara pitanje prodaje oružja Hrvatskoj

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u ponedjeljak u slovenskom parlamentu da postoji precizna dokumentacija o prodaji oružja Hrvatskoj iz vremena borbe za samostalnost dviju država.

"Iz vremena kad su Slovenija i Hrvatska surađivale postoji precizna dokumentacija koja ne ostavlja otvorena pitanja, a dobar dio na to vezane dokumentacije ima i parlament, iako su pod oznakom državne tajne", odgovorio je Janša na pitanje zastupnika slovenskog LDS-a Rudolfa Mogea o "crnom fondu" ministarstva obrane u kojemu se u to vrijeme prikupljala gotovina iz poslova prodaje oružja.

On je također kazao da je samo dio novca ušao u državni proračun te da bi spomenuto pitanje zbog nekih situacija u Hrvatskoj, pri čemu je aludirao na slučaj generala Vladimira Zagorca, moglo ponovno postati aktualno, te da bi ga dvije zemlje morale riješiti još prije nego što Slovenija preuzme predsjedanje Europskom unijom početkom iduće godine.

"Hrvatska to pitanje nije otvarala", kazao je Janša i dodao da je s poslovima oko nabave oružja za hrvatsku stranu sve u redu, o čemu svjedoče memoari generala Martina Špegelja, ali i izjava predsjednika Stjepana Mesića, koji je prilikom zadnjeg službenog posjeta Sloveniji rekao da će Hrvatska biti uvijek zahvalna Sloveniji za pomoć koju joj je pružila u borbi za samostalnost.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika