10.07.2007. / 20:14

Autor: Martina Zeković

PARLAMENTARNI IZBORI

IDS samostalno izlazi na izbore

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare objavio da će IDS na parlamentarne izbore prvi put u povijesti izići samostalno.

"Naša se odluka temelji na uvjerenju u uspjeh, što se osniva na principijelnoj politici stranke od njezina osnutka", kazao je Jakovčić i dodao kako je to ujedno odluka Savjeta IDS-a koji je sinoć održao sjednicu.

"Odlučili smo se za taj put uvjereni da smo u ovih 17 godina pokazali znanje u vođenju Istre, a poglavito u nastupima u Hrvatskom saboru gdje je IDS najprepoznatljivija i najstabilnija politička stranka jer je do sada na svakim izborima ostvario po četiri mandata", rekao je Jakovčić, koji, međutim, smatra kako "neće biti jednostavno ponovno osvojiti četiri mandata" te kako se IDS neće upuštati u borbu za fotelje.

"Poduprijet ćemo buduću Vladu lijevog centra, ali ne bezuvjetno. Naši su interesi jasna decentralizacija države i potpora buduće Vlade projektima koje IDS želi provesti i u Istarskoj i u Primorsko-goranskoj županiji, odnosno u Osmoj izbornoj jedinici", dodao je.

Potpredsjednik IDS-a i najvjerojatniji nositelj liste Damir Kajin poručio je kako se "Hrvatska mora istrijanizirati želi li ići naprijed".

"Hrvatska se ne smije oslanjati samo na dvije stranke, HDZ i SDP, niti treba biti njihov talac. Iako naša kampanja službeno počinje danas, IDS je u kampanji već punih 17 godina, boreći se, s istim ciljevima, za identitet 8. izborne jedinice", naglasio je, dodavši kako je "IDS oduvijek bio za koplje ispred ostalih stranaka u borbi za Istru".

"Istra ni po jednom mjerilu 1990. nije bila ispred Primorsko-goranske županije, a danas prednjači u svima, od zaposlenosti, izvoza i kvalitete života do socijalnih pokazatelja i stanja u gospodarstvu. Istru danas više nitko ne može vući natrag", naglasio je Kajin.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika