12.07.2007. / 20:03

Autor: Martina Zeković

RUKOMET

U Varaždinu potpisan ugovor o gradnji dvorane

Ugovor o gradnji športske dvorane na Ribnjaku pokraj rijeke Drave, potpisan je danas u varaždinskoj Gradskoj vijećnici . Radovi bi trebali početi već idući tjedan, a završetak gradnje planira se do kraja 2008.

U ime grada kao naručitelja ugovor su potpisali gradonačelnik dr. Ivan Čehok u te direktori Sanjana Buć i Michael Gruber u ime izvršitelja Tvrtke za posebne namjene "Drava", koju je osnovalo poduzeće Max Bögl - Tehnobeton d. o. o.

Najbolje idejno rješenje za dvoranu proglašeno je ono skupine autora zagrebačke tvrtke AG Planum, koja je i projektant s varaždinskim Coning-inženjeringom. Cijena projekta je 5,9 milijuna kuna, dvorana ima pet tisuće mjesta i još 200 sjedala u maloj dvorani, prostor za borilišta, kuglanu sa šest staza sa 100 sjedećih mjesta, blok-saune i fittnes, konferencijsku dvoranu, poslovne i tehničke prostore, vanjska športska igrališta i parkiralište. Površina same dvorane bit će 19.340 četvornih metara, a gradi se na ukupno 34.584 četvorna metra.

Cijena gradnje je 178 milijuna kuna, a grad Varaždin će izvođaču Tvrtki za posebne namjene "Drava" plaćati u284 rate 2,322 milijuna kuna. Cijena športske opreme i namještaja iznosit će 11,75 milijuna kuna, a nadzora i naknade za priključke 14,1 milijuna kuna.

Vlada se danas složila s gradom Varaždinom da zajednički financira godišnju zakupninu za športsku dvoranu od 4,62 milijuna eura, t.j. po 2,31 milijun eura na godinu. Sporazumom je predviđena i klauzula po kojoj bi, u slučaju prijevremena otkupa dvorane, Vlada podmirila polovicu tog troška i tako postala i 50-postotni suvlasnik dvorane. Sporazum s Varaždinom isti je kao i sporazum sa Zagrebom, rekao je premijer Ivo Sanader, najavivši da se uskoro očekuje potpisivanje sličnih sporazuma s Osijekom, Splitom i Porečom.

Vezane vijesti

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Vilanova potpisao dvogodišnji ugovor?

Prema pisanju barcelonskog dnevnika El Mundo Deportiva, vodstvo nogometnog kluba Barcelone s novim je prvim trenerom svoje momčadi, Titom Vilanovom,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika