18.07.2007. / 08:20

Autor: Martina Zeković

INTERVJU

Mesić opovrgnuo nagađanja da se Zagorcu nudio status pokajnika

U intervjuu za HTV predsjednik Stjepan Mesić sinoć je opovrgnuo nagađanja da je njegov savjetnik Saša Perković od generala Vladimira Zagorca tražio da provjeri dokument prema kojem je premijer Ivo Sanader na Djevičanskim otocima pohranio 19 tona zlata.

Susret Perkovića i Zagorca dogovoren je uz pomoć novinara Romana Bolkovića i Zagorčeva prijatelja i suradnika Romana Bindera kojega je primio u Vili Weiss. Kako kaže, Binder ga je izvjestio da Zagorec jedino i isključivo Uredu predsjednika želi dati podatke o računima i transferu novca prikupljenog za obranu Hrvatske.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić bio je obaviješten o svemu te se suglasio s održavanjem bečkog sastanka. Bajić je obaviješten i o sadržaju razgovora sa Zagorcem kojega hrvatsko pravosuđe traži zbog sumnje da je zlouporabio položaj pomoćnika ministra obrane.

Zagorcu se nije nudio status pokajnika, tvrdi predsjednik koji je opovrgnuo i da je njegov savjetnik od Zagorca tražio provjeru dokumenta o navodnom prebacivanju 19 tona zlata. Mesić pak tvrdi da je Zagorec taj koji je Perkoviću predočio dokument.

"To bi bio imbecil tko bi uzeo odavde dokument koji obrađuje vrijeme kada Zagorec nije u sustavu - da on identificira dokument. Pa koja je to logika", izjavio je Mesić.

Kazao je i da bi se zbog nezakonitog tajnog snimanja bečkog sastanka trebao pokrenuti kazneni postupak.

HRT-u je zamjerio jer izvještavajući o bečkom sastanku nije postavio pitanje je li u redu ući u trag novcu i na koga je to on kao predsjednik države utjecao.

"Vi ste mogli dati vijest i da to radi institucija koja je za to nadležna, koja je za to plaćena. Ali, u Hrvatskoj moraju biti afere, a afera je da se na ovaj način vlada kao što se vi vladate", zaključio je.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika