01.08.2007. / 15:04

Autor: Marko Biočina, Martina Čizmić

ODBOJKA

Reprezentativci ponovno zajedno, javna isprika Malevića

Nazire se kraj krize u hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji. Danas u podne ministar Dragan Primorac, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Andrija Popović potpisali su kompromisni sporazum, s kojim se navodno slaže i smijenjeni izbornik Rade Malević.

Sporazum se sastoji od pet točaka. Prva se odnosi na igrače koji su dosada na Bjelolasici trenirali s Malevićem. Oni se do sutra ujutro moraju priključiti ostatku igrača i novom izborniku Leu Bariću koji se nalaze u Poreču. Druga točka se odnosi na Radu Malevića koji se putem javnog priopćenja treba ispričati za svoja djela, te tako faktički preuzeti svu krivnju na sebe. Kada se ispune prve dvije točke, aktivirat će se treća po kojoj se Popović obvezuje u što kraćem roku sazvati sjednicu Izvršnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza, koji će preispitati odluku o smjeni Rade Malevića.

Iako je ovaj sporazum korak u pravom smjeru, i dalje ostaju dvojbe. Primjerice, kako to da je Rade Malević pristao cjelokupnu krivicu za ovu situaciju primiti na sebe, ako nije dobio garanciju da će opet biti imenovan za izbornika. Popović tvrdi da garancije nema, te da će o bivšem izborniku odlučiti IO, onaj isti IO koji ga je smijenio. Zašto bi ovaj put odluka bila drukčija, pogotovo ako je Malević, kako se tvrdi, glavni krivac za sve nemile događaje koji su uslijdili nakon njegove smjene. Očito se radi o dogovoru, što opet dovoljno govori o nepostojanju sustava u kojeg se kune Andrija Popović. Sutra bi puno stvari trebalo biti jasnije.

Vezane vijesti

Sljedeće subote, na skupštini HOS-a, bit će izabran novi predsjednik

Sljedeće subote, na skupštini HOS-a, bit će izabran novi predsjednik

Predjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Andrija Popović bit će, kako doznajemo, smijenjen na skupštini HOS-a koja će se održati sljedeće subote.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika