20.08.2007. / 14:30

Autor: Marko Biočina

ZAGREB

Ministarstvo zaustavilo Bandića

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je zabranilo daljnje radove u ulici Josipa Galjufa u Zagrebu. Nakon višednevnog nadzora utvrđeno je kako se rekonstrukcijom ulice mijenja usklađenost građevine s lokacijskim uvjetima, te da je stoga za radove potrebno ishoditi pravomoćnu građevinsku dozvolu.

Time je zasad okončan spor koji su stanovnici te ulice vodili s Gradom. Stanari su bili ogorčeni namjerom gradskih vlasti da probiju izlaz i Galjufove ulice na Vlašku čime bi ta dosad slijepa ulica postala dvosmjerna. Ministarstvo je u petak objevilo propćenje u kojem se navodi da nema elemenata inspekcijskog postupka, te građanima poručuje da svoje probleme riješi u direktnoj komunikaciji s gradom. Ipak, nakon vikenda inspektori su ipak otkrili nepravilnosti, tako da će gradnja stati.

Ovo je već drugi put u kratkom vremenu da Ministarstvo sukobljava s zagrebačkim poglavarstvom oko građevinskih projekata. Podsjetimo, ministarstvo je izdalo negativno mišljenje vezano za proceduru donošenja izmjena zagrebačkog GUP-a, uz najavu da će ih, ukoliko procedura ne bude legalna, poništiti. Smatra se kako su ovi sukobi na relaciji ministarstvo – Zagreb i odraz činjenice da se bliže parlamentarni izbori.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika