24.08.2007. / 09:15

Autor: Marko Biočina

AFERA KIM

Danube foods: "Polančecove izjave su skandalozne"

Nizozemska tvrtka Danube foods jučer je u pismu premijeru Ivi Sanaderu i članovima Upravnog odbora Fonda za privatizaciju zatražila da se prihvati njihova ponuda za preuzimanje karlovačkog KIM-a.

Ističu kako su na natječaj dostavili svu potrebnu dokumentaciju, iako je nedavno u HTV-ovoj emisiji Fokus potpredsjednik Vlade Damir Polančec ustvrdio da je njihova ponuda bila nepotpuna. Danube foods smatra kako su te izjave skandalozne.

"Nikako ne stoji tvrdnja potpredsjednika Polančeca da nedostaje bankarska garancija ili dokumentacija koja našu tvrtku povezuje sa snažnim investicijskim fondom New World Value", stoji u priopćenju.

S obzirom da je odbijena ponuda Chemoderma, u Danube foodsu smatraju kako bi HFP sada trebao prihvatiti njihovu ponudu. Ipak, u slučaju da se HFP raspiše novi natječaj, Danube foods na njemu neće sudjelovati. Sudbina KIM-a će biti jasnija nakon današnjeg sastanka Upravnog odbora HFP-a.

Vezane vijesti

SAD zadržao kontrolu nad Svjetskom bankom

SAD zadržao kontrolu nad Svjetskom bankom

Svjetska banka izabrala je u ponedjeljak Amerikanca koreanskog podrijetla, zdravstvenog stručnjaka Jim Yong Kima, za svog novog predsjednika pa je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika