07.09.2007. / 12:03

Autor: Marko Biočina

TRAGEDIJA NA KORNATU

Slavica kod istražnog suca, rodbina poginulih pozdravila uhićenje

Dražen Slavica, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije je jutros oko 10 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku. Slavicu se navodno tereti za kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. Nakon saslušanja sudac će donijeti odluku hoće li Slavica biti zadržan u pritvoru ili pušten na slobodu.

Istovremeno, rodbina poginulih je pozdravila njegovo uhićenje. "Trebalo je njega i njegove suradnike pritvoriti odmah. Na ovaj su način imali vremena skriti dokaze i dogovarati obranu kako bi sve svalili na pokojnog Dina Klarića. Za ovu su tragediju krivi svi, mi roditelji, djelatnici DVD-a, ali najviše je kriv Slavica koji je iz helikoptera iskrcao svu vodu kako bi ukrcao još dvojicu vatrogasaca", za Večernji list je rekao Dinko Stančić, otac najmlađeg poginulog gasitelja.

Nakon tragedije na Kornatu, Slavica je u javnosti i među rodbinom poginulih bio apostrofiran kao glavni krivac za pogiblju vatrogasaca.

Podnio je ostavku iz moralnih razloga, a jučer je objavljeno kako se jučer s obitelji sklonio u Zagreb zato što su se susretali s brojnim prijetnjama i atmosferom javnog linča.

Na izvanrednoj sjednici Šibenskog poglavarstva Slavica je smjenjen s mjesta županijskog vatrogasnog zapovjednika. Slavica je smjenjen zbog tragedije na Kornatima, no u poglavarstvu kažu da tom odlukom ne žele unaprijed presuditi o krivnji ili osobnoj odgovornosti.

Za v.d. zapovjednika imenovan je Velimir Milošević, dosadašnji Slavičin zamjenik, a za v.d. zamjenika zapovjednika Darko Dukić.


Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika