Objavljeno u Nacionalu br. 619, 2007-09-25

Autor: Marina Biluš

GAZETA

Biskupe revoltirala reklama s Isusom

Belgijski biskupi prosvjeduju zbog reklame koja Krista prikazuje kao debelog zavodnika

KONTROVERZNA REKLAMA prikazana je na glavnom belgijskom tv kanaluKONTROVERZNA REKLAMA prikazana je na glavnom belgijskom tv kanaluBelgijski katolički biskupi prosvjedovali su zbog televizijske reklame u kojoj je Isus Krist prikazan kao debeljko koji zavodi žene u mračnom noćnom klubu. Reklama je prikazana na glavnom belgijskom televizijskom kanalu, a njome se reklamira novi televizijski kanal za mlade Plug TV. U svojoj izjavi belgijski biskupi izrazili su zgražanje što je emitirana reklama koja ne poštuje osjećaje vjernika te napominju da je općenito pogrešno koristiti Isusa za reklamiranje. Vodstvo TV-mreže Plug TV odbacilo je ocjene da je riječ o blasfemiji.

U reklami dugokosi muškarac nalik Isusu pokušava ući u noćni klub, ali mu vratari to ne dopuštaju. On tada napravi znak križa, pretvori vratare u patuljke, pa uđe u klub. Na šanku naručuje whiskey, pa dvije debele žene pretvara u plavokose ljepotice u bikiniju. U sljedećoj sceni Isus s te dvije ljepotice, koje imaju đavolje rogove, ulazi u limuzinu, ali se tada na jednom oblaku pojavljuje Bog odjeven u majicu s natpisom “Otac Broj 1” koji zaustavlja limuzinu. Potom se pojavljuje reklama za Plug TV dok Bog kazuje Isusu: “Tebi treba bolje.”

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika