25.09.2007. / 11:35

Autor: Marko Dejanović

NARKORUTA ZA SAD

Srušio se avion natrpan kokainom

Televizijske snimke prikazale su 132 vojne vreće u kojima se nalazilo oko 3,3 tone kokaina poredanih pored ostatak aviona

Avion prepun vreća kolumbijskog kokaina srušio se u džunglu u južnom Meksiku. Ljudskih žrtvi u padu nije bilo a policija je uhitila jednu osobu koja se nalazila u avionu.

Televizijske snimke prikazale su 132 vojne vreće u kojima se nalazilo oko 3,3 tone kokaina poredanih pored olupine. Meksički vojni avioni pratili su "teret" još od kada je primijećeno da je ušao u njihov zračni prostor.

Avioni koji prenose kolumbijski kokain često prelijeću Meksiko na svom putu do narkotržišta SAD-a. Neki istovaruju teret u blizini granice Meksika i SAD-a da bi onda morem ili kopnom unijeli kokain u SAD.

Meksički predsjednik Felipe Calderon odredio je tisuće vojnika za borbu protiv tamošnjih narkokartela. Stoga je i broj ubojstava povezanih s narkobiznisom u padu još od ožujka. Ipak, taj broj u Meksiku već je ove godine na ogromnih 2000 ljudi.


Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika