26.09.2007. / 15:19

Autor: Marko Dejanović

SINDIKATI I IZBORI

Sindikati se posvađali oko moratorija na prosvjede

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Matica hrvatskih sindikata javnih i državnih službi opovrgavaju da su pristali na dogovor o moratoriju

Iako je tek objavljeno da će se sindikati suzdržati od prosvjeda tijekom predizborne kampanje, složnost po tom pitanju pokazala se već vrlo krhkom. Već danas uslijedile su međusobne optužbe i demantiji među vodećim hrvatskim sindikalcima.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Matica hrvatskih sindikata javnih i državnih službi opovrgavaju da su pristali na dogovor o moratoriju, kako je to jučer proglasio predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević nakon sastanka s premijerom Sanaderom.

«Na sjednici sam rekla da je SSSH protiv toga, te napomenula da sindikati stalno prosvjeduju, npr. trenutno to rade radnici RIZ-a, Elcona iz Zlatar Bistrice i Jadrana iz Crikvenice», rekla je na hitno sazvanoj konferenciji za novinare predsjednica SSSH Ana Knežević. Takvu odluka argumentira time da bi odluka o moratoriju lako mogla biti shvaćena kao svrstavanje sindikata na stranu HDZ-a u predizbornoj kampanji.

Odgovarajući na tvrdnje kolega sindikalista Ozren Matijašević objasnio je da je prijedlog o moratoriju tijekom predizborne kampanje njegova osobna ideja, koja bi trebala postati standard u budućnosti. Time bi se, tvrdi Matijašević, izbjeglo shvaćenje da se sindikati svrstavaju uz bilo koju stranku prije samih izbora.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika