01.10.2007. / 13:49

Autor: Marko Dejanović

MAMIĆEVE UVREDE

Bandić pušta Mamića nekažnjenog

Osim blagih opomena na račun Mamićeva ponašanja, Bandić ne nudi nikakve teže posljedice zbog vulgarnosti izvršnog dopredsjednika Dinama.

Gradonačelnik Zagreba, a time i financijer Dinama, Milan Bandić očitovao se u priopćenju o uvredljivom i primitivnom istupu izvršnog dopredsjednika tog kluba Zdravka Mamića. Gradonačelnik se ogradio od tog istupa i nazvao ga neprimjerenim. Ipak, nije najavio da će tražiti ikakve sankcije za Mamića.

«Ni jedan se pojedinac ne može poistovjećivati, niti biti iznad Dinama, jer Dinamo pripada svim svojim navijačima i građanima Grada Zagreba», priopćio je počasni predsjenik NK Dinama Milan Bandić.

«Nitko nema pravo u ime Dinama vrijeđati, jer Dinamo je desetljećima širio i širi kulturu dijaloga, bio je i jest simbol zagrebačke građanske uljudbe, o čemu svjedoči i slavna generacija iz 1967. čiju smo četrdesetogodišnjicu naslova europskih prvaka velesajamskih gradova nedavno proslavili u gradskoj palači Dverce» , kaže Bandić i dodaje da je već tada «istaknuo, a tome ste svjedočili, i sada ponovno ističem da nam zagrebački duh i purgerski štih moraju ponekad biti i važniji od rezultata, pa moramo naučiti da se 'obraz' Dinama ne brani samo na travnjaku već i izvan njega».
No, osim ovih blagih opomena Bandić nije priopćio da će tražiti da Mamić snosi bilo kakve teže posljedice.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je u petak ispalio salvu prostakluka na račun novinara, a posebno je izvrijeđao novinarku dnevnog lista «24sata» Romanu Eibl, koja ga je zbog toga prijavila policiji ali i odlučila i tužiti.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika