02.10.2007. / 16:58

Autor: Marijana Zrinjski

POLITIKA I TAJKUNI

Čačićeva izjava razljutila Akciju mladih

Pripadnike Akcije mladih razljutila je izjava predsjednika središnjeg odbora HNS-a i kandidata te stranke za premijera Radimira Čačića da bi se politikom trebali baviti samo materijalno situirani ljudi, jer se samo oni mogu oduprijeti iskušenju korupcije, te da je svatko tko se bavi politikom, a nije materijalno situiran po definiciji korumpiran.

"Čačić Hrvatsku svojim načelima želi vratiti u vremena prije nove ere te uvesti imovinski cenzus, što je posebno neshvatljivo u slučaju kada njegova stranka kraj svog imena nosi priljepak "Liberalni demokrati“. Ovom izjavom Čačić dokazuje su i liberalizam i demokracija samo ukras u imenu koji služi za skupljanje lakovjernih birača", stoji u priopćenju Akcije mladih. "Smatramo da je ova izjava uvreda za sve sudionike političkog života, ali i za sve ostale građane Hrvatske koji bez obzira na svoje materijalno stanje žele svojim angažmanom od Hrvatske stvoriti pravednije i bolje društvo. Ova izjava je naročito uvredljiva budući da građani znaju da je većina novopečenih bogataša svoje bogatstvo upravo i stekla zahvaljujući korupciji i svojim vezama sa političarima. Radimir Čačić očito ne cijeni pametne, radišne i sposobne ljude već ih cijeni po količini novca kojim raspolažu. Sljedeći takvu logiku možemo zamisliti tko bi sjedio u ministarskim foteljama Čačićeve Vlade: Zdravko Mamić, Željko Kerum, Luka Raić, General Zagorec, Damir Vrhovnik, Zlatko "Sokol" Marić, Vlado Zec, Ivica Todorić i Marijan Hanžeković. Sve sami uzori nekorumpiranosti i poštenja». Dodaju kako izjavu Radimira Čačića mogu nazvati i licemjernom jer je upravo Čačić veliki dio svog bogatstva stekao za vrijeme dok je bio ministar graditeljstva, a za to vrijeme su upravo njegove tvrtke gradile stanove po principu POS-a. "Postavlja se vrlo opravdano pitanje, da li je to očiti primjer korupcije?".

"Još je žalosnije da je takav način bogaćenja nije usamljen slučaj među vodećim ljudima HNS-a jer su i tvrtke glavnog tajnika HNS-a Srećka Ferenčaka također sudjelovale u gradnji POS-ovih stanova. Uz to svima je vrlo dobra poznata i Ferenčakova umiješanost u aferi "nanbudo" kada je Ferenčak zajedno sa Petrom Turkovićem povoljno kupio gradsko zemljište namijenjeno gradnji doma za invalide, da bi ga kasnije prodao tvrtki Konzum, po znatno višoj cijeni, čime su ostvarili korist od oko 10 milijuna kuna. Isto tako možemo i istaknuti i primjer riječkog dogradonačelnika gospodina Đanija Poropata protiv koga je upravo podignuta optužnica zbog izbjegavanja plaćanja poreza", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika