11.10.2007. / 08:15

Autor: Ana Kirin

Nstyle

Tantrički rituali za višesatni seks

Tantrički seks, mistična tradicija indijskih korijena, na Zapadu poznata i kao 'kult ekstaze', kombinacija je seksualnosti i duhovnosti koja nizom rituala dovodi do povećanog užitka i produljenja spolnog odnosa

Iako se na spomen tantre najčešće pomišlja na seks koji traje satima, riječ je o kudikamo obuhvatnijoj mističnoj tradiciji indijskih korijena. Tantra se sastoji od niza rituala, kao što su ponavljanje mantri, meditacija ili obožavanje kipova i slika raznih božanstava radi doživljavanja božanskoga. Na Zapadu je tantra prihvaćena kao “kult ekstaze”, kombinacija seksualnosti i duhovnosti, s tim da je u shvaćanju mnogih ljudi tantričko blaženstvo pomiješano s orgastičkim užitkom. I malo bi tko zaista bio spreman na pripreme što prethode pravom ritualnom tantričkom spolnom odnosu, koje obuhvaćaju post i višemjesečno potpuno uzdržavanje od seksa. Neovisno o tome, čak ako se i sasvim zanemari duhovna dimenzija tantre, razni tantrički “trikovi” zainteresiranim bi parovima mogli pomoći da svoj spolni život učine zanimljivijim i kvalitetnijim.

Kontrola ejakulacije jedna je od osnovnih vještina kojima bi muškarac trebao ovladati želi li prakticirati tantru. Umjesto da tijekom seksa ejakulira na prvom vrhuncu energije, kao što većina muškaraca čini, mogao bi, služeći se određenim tehnikama, tu energiju proširiti cijelim tijelom i nastaviti sa seksom do sljedećeg, pa još daljeg vrhunca. “Normalni” spolni odnos obično traje od 10 do 15 minuta, a ako uzmemo u obzir da je većini žena potrebno oko 20 minuta da bi se sasvim uzbudile, to ih teško može zadovoljiti. Kako bi odgodio ejakulaciju, muškarac može usporiti ili se potpuno umiriti, ne misleći na nešto neugodno što bi ga trebalo odvratiti od orgazma. Umjesto toga mogao bi stiskati mišić koji spaja korijen kralježnice i pubičnu kost, što ga obično stišćemo kad želimo prekinuti mokrenje. Bilo bi dobro vježbati taj mišić i izvan spolnog odnosa, kako bismo ga djelotvornije kontrolirali. Važno je da partneri budu opušteni, čak i kad su u aktivnijoj ulozi u spolnom odnosu. Umjesto da bude usmjeren na postizanje vlastitog orgazma, muškarac bi trebao biti potpuno posvećen svojoj partnerici, i obrnuto.

Za produljivanje spolnog odnosa od pomoći bi moglo biti i disanje, kojemu se u tantri pridaje velika pažnja. Kad partneri dišu usklađeno, tako da zajedno udišu i izdišu, ili da jedno udiše dok drugo izdiše i obrnuto, raste i njihova emotivna i mentalna usklađenost i bliskost. Što je netko bliže orgazmu, skloniji je bržem i plićem disanju, a ako muškarac želi zadržati orgazmičko stanje i odgoditi ejakulaciju, trebao bi disati što dublje i polaganije, zamišljajući pritom kako se seksualna energija širi cijelim tijelom ili kako se iz spolnog organa uz kralježnicu podiže prema gore, do srca ili vrha glave. Tako i muškarac, a ne samo žena, može doživljavati mnogostruke orgazme bez ejakulacije. Kod pravog tantričkog seksa zapravo uopće ne bi trebalo biti ejakulacije, nego bi partneri cijelo vrijeme trebali balansirati na rubu orgazma i zahvaljujući energiji koja se pritom oslobađa ući u stanje povišene svijesti.

Najpoznatiji slavni praktičar tantre, britanski glazbenik Sting, u jednom je intervjuu rekao: “Riječ je o duhovnom putovanju, a ne samo o seksu koji traje osam sati. Nastojim imati ležeran pristup tantri, ali tu se mogu naći i vrlo ozbiljne informacije o tome kako se par može dublje povezati, a seks je samo mali dio toga. Stvar je u ritualiziranju vremena koje provodimo s partnerom i u povezivanju sa svijetom duha kroz svakodnevne stvari. Moja crkva je osoba s kojom živim, ona je moja veza sa svetim."

Tehnike zbližavanja

Zagovornici tantre ističu kako bi prije stupanja u spolni odnos partneri trebali biti u stanju ljubavi, bliskosti i razumijevanja, oslobođeni bilo kakvih inhibicija, osjećaja srama ili krivnje. Zato je prije svega potrebna iskrena komunikacija, i vrijeme koje su spremni potpuno posvetiti jedno drugomu. Uvod u seks mogao bi se sastojati u tome da partneri zajedno slušaju glazbu, razgovaraju, maze se, zajedno se okupaju, uzajamno se izmasiraju ili prakticiraju neku od tantričkih tehnika zbližavanja. Vježbe usklađenog disanja umirit će um i pomoći partnerima da se usredotoče jedno na drugo. Jedna od najčešće spominjanih tehnika jest zurenje u partnerove oči. Njih bi dvoje trebali sjesti prekriženih nogu jedno nasuprot drugomu i desetak minuta se u tišini gledati u oči, po mogućnosti bez treptanja. Zurenje u partnerove oči isprva bi se moglo činiti čudnim, ali kontakt očima ključan je za postizanje duboke bliskosti.

Tantra u svijetu poznatih

Među slavnim osobama koje prakticiraju tantru najistaknutiji je Sting. Josh Hartnett, dečko prekrasne Scarlett Johansson, nedavno je izjavio kako je s njom iskušao tantričke tehnike i da su rezultati bili fantastični. P Diddy također se pohvalio kako su za nedavnog posjeta Parizu on i njegova supruga Kim Porter u apartmanu najmanje 30 sati vodili ljubav na tantrički način. Jim Carey uveo je svoju djevojku, bivšu Playboyevu zečicu Jenny McCarthy, u tajne tantre. Ona tvrdi da im je seks "prekrasan".

Vezane vijesti

Pola Hrvatica ne koristi kontracepciju

Pola Hrvatica ne koristi kontracepciju

Treće godišnje višenacionalno istraživanje koje istražuje stavove mladih prema seksu i kontracepciji predstavljeno je danas s ciljem obilježavanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika