10.10.2007. / 10:08

Autor: Nina Tomljanović

BILATERALNI ODNOSI

Janša: Hrvatska ne može primijeniti ZERP

Slovenski premijer Janez Janša kazao je da bi takva primjena ugrozila kredibilitet Hrvatske u odnosu na Europsku uniju

Nedavne izjave slovenskog međunarodnog pravnika Patricka Vlašića, da je sadašnje inzistiranje Hrvatske na primjeni ZERP-a s početkom iduće godine povezano s približavanjem parlamentarnih izbora komentirao je sinoć slovenski premijer Janez Janša kazavši da to treba gledati u sklopu predizborne kampanje u Hrvatskoj makar bi takva primjena ugrozila kredibilitet Hrvatske u odnosu na Europsku uniju. "Ukoliko želi ostati vjerodostojnom unutar europskog procesa, Hrvatska ne može primijeniti ZERP na članice Europske unije. Ali na ta pitanja treba gledati prvenstveno u svjetlu predizbornih zbivanja u Hrvatskoj. Bilo bi vrlo loše da Slovenija sudjeluje u toj kampanji i na našoj strani nije potrebna nikakva nervoza", kazao je Janša u razgovoru za Koroški radio, lokalnu radio-postaju iz Slovenj Gradeca, prilikom posjeta članova svoje vlade sjevernom dijelu države.

Janša je dodao da Hrvatska ne može primijeniti ZERP na članice Europske unije temeljem obveze koju je sama dala Europskoj komisiji.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika