12.10.2007. / 13:17

Autor: Nina Tomljanović

BiH

Lajčak: Propala reforma policije u BiH

I dalje su razlog nepomirljivi stavovi o ključnim pitanjima policijske strukture u BiH, a kao najveći kamen spoticanja ponovno je istaknut naziv policije u Republici Srpskoj te njeno financiranje

Ponovo su propali pregovori o reformi policije u BiH. To je konačna poruka koju visoki predstavnik Miroslav Lajčak nosi u Bruxelles nakon jučerašnjeg sastanaka političara u Sarajevu. Ne postoji šansa da se Sporazum potpiše do 15. listopada.

I dalje su razlog nepomirljivi stavovi o ključnim pitanjima policijske strukture u BiH, a kao najveći kamen spoticanja ponovno je istaknut naziv policije u Republici Srpskoj te njeno financiranje.

Sulejman Tihić, predsjednik SDA naglasio je kako su razlog tome prevelike razlike u stavovima, naročito s onima iz RS-a. Pregovore je prokomentirao i predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, kazavši da je ključni razlog u tome što se u pregovorima sve svelo na to da li će ostati policija RS-a ili ne. Time je zanemaren glavni cilj reforme, efikasnija policija u cijeloj BiH.

Ključni preduvjet za zaključivanje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji s Europskom unijom bila je reforma policije, pošto se to neće ostavriti, put u BiH prema EU će se vjerojatno usporiti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika