24.10.2007. / 18:12

Autor: Nina Tomljanović

PELJEŠKI MOST

Sanader otvorio početak radova na mostu kopno - Pelješac

Našim prijateljima u BiH poručujemo kako ovaj most nije protiv BiH, nego ovaj most znači prije svega dobitak za Hrvatsku i neće smetati nikome tko bude želio ići brodom u Neum, poručio je Sanader

U Brijesti na poluotoku Pelješac, predsjednik Vlade i hrvatski premijer Ivo Sanader otvorio je početak radova na izgradnji mosta kopno – Pelješac. Tom prigodom premijer Sanader je okupljenima poručio kako taj projekt nije usmjeren ni protiv koga, nego je to projekt za hrvatsko teritorijalno povezivanje, za revitalizaciju poluotoka Pelješca i otoka koji mu gravitiraju. Dodao je kako je ovo povijesni dan za Hrvatsku jer će most Pelješac - kopno nakon više stotina godina povezati Hrvatsku.

''Ovaj most gradimo ne samo zato da izvučemo naš hrvatski jug iz izolacije, već zato jer je došlo vrijeme da se Hrvatska teritorijalno poveže'', naglasio je Sanader.

Našim prijateljima u BiH poručujemo kako ovaj most nije protiv BiH, nego ovaj most znači prije svega dobitak za Hrvatsku i neće smetati nikome tko bude želio ići brodom u Neum, poručio je Sanader. ''Poštovali smo prava Hrvatske da poveže svoja dva teritorija, Komarnu i Pelješac, a poštovali smo i pravo BiH za nesputan prolaz'', naglasio je premijer Sanader dodajući kako, kad je riječ o hrvatskim teritorijalnim vodama, o tome nećemo s nikim pregovarati.

"Poruka koju šaljemo odavde prema svima i prema našim susjedima a najprije prema hrvatskoj javnosti, jest da je ovaj projekt nešto dobro da je ovaj projekt nešto korisno, da ovaj projekt nije protiv nikoga nego da je ovaj projekt za nekoga, a to je za hrvatsko povezivanje, teritorijalno povezivanje, za revitalizaciju Pelješca, za Korčulu, za Mljet, za Lastovo, za otoke koji gravitiraju Pelješcu i da je ovo most koji nije protiv nikoga nego je za sve", naglasio je predsjednik Vlade.

Poruka s Pelješca je poruka mira, poruka dobra, ali i poruka odlučnosti ovog hrvatskog naraštaja da ostvari ono o čemu su naši preci sanjali, kazao je.

Svima okupljenima obratili su se i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Stjepko Boban i ministar mora, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

''Most Pelješac - kopno uz projekt Luke Ploče Luke Dubrovnik i skori početak izgradnje brze ceste Zračna luka - Dubrovnik jedna je od četiri kapitalne investicije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupne vrijednosti 9 milijardi kuna'', istaknuo je Kalmeta.

Vezane vijesti

Otvorenje novog zagrebačkog kluba uz hakl i glazbu

Otvorenje novog zagrebačkog kluba uz hakl i glazbu

Veliko otvaranje Kvarta koje se u petak, 20. travnja sprema u suradnji sa Radiom 808 već je u prvoj najavi izazvalo velik interes publike, kako za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika