10.11.2007. / 10:40

Autor: Nina Tomljanović

SRBIJA-EUROPSKA UNIJA

Rehn: "Cilj Srbije na granici mogućeg''

Rehn je dodao i da vidi mogućnost da Srbija uskoro uspostavi punu suradnju s Haaškim sudom, što će omogućiti potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju

''Cilj Srbije da 2008. godine dostigne status kandidata za učlanjenje u Europsku uniju je ambiciozan, ali je još uvijek na granicama mogućeg'', rekao je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn tijekom svojeg posjeta Estoniji.

Rehn je dodao i da vidi mogućnost da Srbija uskoro uspostavi punu suradnju s Haaškim sudom, što će omogućiti potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. "Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju su ulazna vrata prema statusu kandidata u Europskoj uniji," dodao je Rehn.

Potpredsjednik vlade Srbije Božidar Đelić je, u srijedu u Bruxellesu, u prisustvu predsjednika Srbije Borisa Tadića, parafirao s Olli Rehnom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Državni vrh želi da SSP bude što prije potpisan i da do kraja sljedeće godine Srbija bude priznata kao kandidat za ulazak u EU.

Haški sud traži od Beograda da uhapsi i izruči optužene za ratne zločine, među kojima i nekadašnjeg zapovjednika srpskih snaga Ratka Mladića, koji je u dva navrata sredinom 1990-ih optužen za ratne zločine i genocid tijekom oružanih sukoba u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika