14.11.2007. / 10:48

Autor: Katarina Zorić

SPORTAŠI I POLITIKA

Pravilnik UEFA-e ne dopušta sudjelovanje u kampanjama

Dinamov oglas kojim su nogometaši i uprava kluba dali potporu HDZ-u dogodio se u nacionalnom prvenstvu, pa je ovaj put za sankcije direktno odgovoran HNS

Nakon komentara predsjednika Stjepana Mesića da se sportaši ne bi trebali uključivati u predizbornu kampanju, oglasili su se i sami sportaši koji u tome ne vide ništa sporno. Smatraju, naime, da sportaši, baš kao i ostali građani, imaju pravo na političko izjašnjavanje. Ima, naravno, i onih koji dijele predsjednikovo mišljenje, ali većina smatra da je to osobni izbor svakoga sportaša.

Ipak, svjetske sportske organizacije smatraju da sportašima nije mjesto u politici. Tako, primjerice, disciplinski zakon UEFA-e ne dopušta svojim članovima, uključujući i nogometaše, sudjelovanje u nesportskim aktivnostima poput uključivanja u predizbornu kampanju. Dinamov oglas kojim su nogometaši i uprava kluba dali potporu HDZ-u dogodio se u nacionalnom prvenstvu, pa je ovaj put za sankcije direktno odgovoran HNS. Po pitanju oglasa izjasnio se i Igor Štimac, predsjednik Udruge prvoligaša HNL-a, koji napominje kako se i FIFA protivi takvim istupima, no dodaje kako je njemu simpatično što Dinamo o tome ima stav, prenosi Index.hr.

U međuvremenu je s oglasa HDZ-a s dresa Nike Kovača uklonjen grb HNS-a i znak Nikea kako bi se izbjegle daljnje komplikacije. To je učinjeno na zahtjev direktora kampanje HDZ-a Ratka Mačeka koji se na taj potez odlučio kako nitko ne bi mogao prigovarati.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika