20.11.2007. / 16:30

Autor: Marijana Zrinjski

PREDSTAVLJANJE STRANAKA

HDSS: "Uzmite krunice u ruke i slušajte hrvatske biskupe"

"Uzmite krunice u ruke, majke, očevi, bake, ponosni ljudi Hrvatske, slušajte hrvatske biskupe", poručio je čelnik Hrvatske demokratske seljačke stranke Mladen Kešer s današnjeg predstavljanja na HTV-u. Pozvao je birače da slušaju što im poručuju hrvatski biskupi, te glasuju za stranke i kandidate koji će u kršćanskom duhu voditi Hrvatsku.

Upitan kako gleda na poruke biskupa prije izbora, odgovorio je da je Crkva konačno progovorila i pozvala birače da ne podrže one koji govore protiv kršćanskih vrijednosti. Najavio je da će se, uđe li u Sabor, zalagati da u zastupničkim klupama sjedi predstavnik vjerskih zajednica i utječe na donošenje zakona.

Protiv je pobačaja i legalizacije istospolnih zajednica te rada nedjeljom, dok bi smrtnost na prometnicama smanjivao kvalitetnijom gradnjom cesta, i to privatnim, a ne državnim novcem. Ratni profiteri, kaže Kešer, moraju odgovarati pred zakonom, ali je problem, drži, u tome što institucije zataškavaju afere i ne imenuju krivce.

Protiv je uvođenja poreza na kapitalnu dobit, jer bi takav porez, smatra, dodatno naurušio gospodarsku sliku Hrvatske, a za to je da dijaspora i ubuduće bude zastupljena u Saboru, ali ne da zastupnike bira u posebnoj izbornoj jedinici. Također, zalaže se za proglašenje ZERP-a i za članice EU od početka iduće godine.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika