05.12.2007. / 08:48

Autor: Martina Čizmić

UBOJSTVO ZECA

Pokop tek nakon isteka zatvorske kazne

Navodno, Zečevićeva obitelj smatra kako "hrvatska vlast ne da papire". Kako je Zečević trebao biti na izdržavanju zatvorske kazne do 21. prosinca, pa vjeruju kako do tog datuma neće ni moći dobiti papire i pokopati ga

Kada je prije tri dana Davor Zečević - Zec ubijen pred zgradom u zagrebačkim Remetama, policija je odmah zatvorila prilaz tom dijelu grada. Istraga je još uvijek u tijeku, policija ne otkriva nikakve nove podatke, ne žele precizirati s koliko su ljudi do sada razgovarali ni u kom se smjeru istraga kreće.

Za to vrijeme, završila je obdukcija na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, a tijelo ubijenog Zeca prevezeno je na gradsko groblje Mirogoj. I tu počinju neodoumice. Nitko od obitelji nije zatražio tijelo niti želi da Zec bude pokopan u Zagrebu. Zečevićevi rođaci smatraju da bi trebao biti pokopan u Crnoj Gori. Točnije u Podgorici gdje je pokopan i njegov otac Milovan. No, nitko još nije ni pokušao dobiti potrebne dokumente. Navodno, Zečevićeva obitelj smatra kako "hrvatska vlast ne da papire". Kako je Zečević trebao biti na izdržavanju zatvorske kazne do 21. prosinca, pa vjeruju kako do tog datuma neće ni moći dobiti papire i pokopati ga.

Ravnatelj uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović tvrdi da to nije točno. "Zečevićev status zatvorenika prestao je onog trena kada je on izgubio život", kaže Damjanović.

Stvari dodatno komplicira i činjenica da pogrebno društvo za prijevoz pokojnika u drugu državu treba suglasnost MUP-a i sanitarne inspekcije. U MUP-u tvrde da njihova dozvola nije potrebna, a sanitarna inspekcija još nije zaprimila nikakav zahtjev za suglasnost oko prijevoza Zečevićevog tijela.

Trenutno je sigurno samo jedno. Gdje god će se pokop održati, bilo to u Hrvatskoj ili Crnoj Gori, među ožalošćenima će biti i policajaca u civilu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika