13.12.2007. / 12:55

Autor: Katarina Zorić

POMUTNJA

Umjesto "gruntovčana" fotoreporteri snimili "kumove"

Novinari su očekivali glavne aktere korupcijske afere na zagrebačkoj i zaprešićkoj gruntovnici, ali blicevi fotoaparata umjesto 21 "gruntovčana", koji su oko pola sata ranije ušli na ulaz iz Petrinjske ulice, snimili 11 "kumova", a tek se naknadno doznalo tko je tko…

Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros se dogodila situacija koja je izazvala pomutnju među novinarima i fotoreporterima. Naime, gotovo istodobno kada je potajice na sporedni ulaz dovedena skupina uhvaćena u antikorupcijskoj akciji "Gruntovec", na glavni ulaz zagrebačkog Županijskog suda iz Čakovca je privedeno 11 dilera uhvaćenih u drugoj tajnoj akciji USKOK-a i policije pod nazivom "Kum".

Novinari su očekivali glavne aktere korupcijske afere na zagrebačkoj i zaprešićkoj gruntovnici, ali blicevi fotoaparata umjesto 21 "gruntovčana", koji su oko pola sata ranije ušli na ulaz iz Petrinjske ulice, snimili 11 "kumova", a tek se naknadno doznalo tko je tko.

Na sudu se zasada ništa nije moglo saznati o samoj akciji "Kum", uhićenju dilera i količinama droge koje su zaplijenjene. Glasnogovornik suda Krešimir Devčić samo je potvrdio da su uhićeni u tajnoj USKOK-ovoj akciji te da će ih ispitati istražni sudac.

Neslužbeno se doznaje da su dileri drogu krijumčarili preko BiH te da će o višemjesečnoj akciji danas izvijestiti ravnatelj policije Marijan Benko, koji je u Opatiji na sastanku načelnika policijskih uprava i članova njegova Kolegija.

Usporedno sa saslušanjem čakovečkih preprodavača droge, na sudu na Zrinjevcu saslušava se i skupina osumnjičena za primanje i davanje mita u gruntovnicama.

Nakon saslušanja koje bi, ako osumnjičeni odluče iznijeti obranu a ne braniti se šutnjom, moglo potrajati cijeli dan, očekuje se odluka o njihovom pritvaranju ili puštanju na slobodu.

Vezane vijesti

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika