15.12.2007. / 14:12

Autor: Marijana Zrinjski

SDP NE ODUSTAJE

Milanović: "Borit ćemo se i dalje"

SDP nastaviti će raditi na okupljanju saborske većine za sastavljanje nove hrvatske Vlade. Odlučeno je to na sastanku Glavnog odbora stranke, održanom danas u središnjici SDP-a na zagrebačkom Iblerovom trgu.

"Dužni smo našim biračima, odnosno većini ljudi u Hrvatskoj koji su glasali za promjene, borbu za promjene u Hrvatskoj. Smatramo to legitimnim i potrebnim", kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović okružen s ostalim članovima Odbora: Slavkom Linićem, Željkom Antunović, Milenkom Opačić, Ljubom Jurčićem, Toninom Piculom i Ivom Jospipovićem. "Nema predaje, nema prijevare", dodao je parolu koju je prvi puta uzvikivao nakon izbora za predsjednika najjače lijeve stranke.

Na pitanje znači li to da će SDP danas od predsjednika Stjepana Mesića zatražiti mandat za sastavljanje vlade, Milanović se samo široko nasmijao i poručio: "To ćete čuti gore. Pratite nas danas".

Što se tiče koalicije HSS/ HSLS koja će sudeći po dosadašnjem tijeku pregovora s HDZ-om sklopiti koalicijski sporazum s desnom strankom, Milanović odgovora kako su to nagađnja te da je "najteži dio kada se mora donijeti odluka, kad se mora stati iza te odluke i priopćit ih javnosti".

Na pitanje da li se čuo s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem kratko je odgovorio: "Živimo u doba visoke tehnologije i to ne bi trebalo predstavljati nikakav problem".

Milanović je na konferenciji stao u obranu bivše glasnogovornice SDP-a Zinke Bardić, koju su navodno neki članovi SDP-a optužili za izborni poraz i loše vođenje kampanje. "Zinka Bardić je bila moj izbor i ostala je moj izbor. Potpuno stojim iza nje. Ona je velik profesionalac i vanjski suradnik SDP-a. Osim što je primala plaću od nas, ona je i živjela za to. Sve ostalo su naklapanja", kazao je Milanović koji danas u 17 i 30 sati ima konzultacije s predsjednikom Mesićem.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika