03.01.2008. / 09:13

Autor: Marko Biočina

KENIJA

Hrvatske turiste čuva vojska

Nemiri i nasilje za sada su zabilježeni samo na sjeveru Kenije, no ako dođe do širenja sukoba na jug svi će turisti biti evakuirani izvanrednim avionskim letovima

U sukobima pristaša aktualnog kenijskog predsjednika Kibakija i oporbenog kandidata Odinge jučer je u glavnom gradu te zemlje Nairobiju ubijeno više od 330 ljudi.

Dok je sigurnosno stanje u državi sve lošije i dok ozbiljno prijeti izbijanje građanskog rata, u Keniji boravi pedesetak hrvatskih turista, koji su odlučili ove novogodišnje praznike umjesto na snijegu provesti na safariju u Keniji.

Kako piše Jutarnji list, koji je stupio u kontakt s nekima od Hrvata u Keniji, za sada im ne prijeti opasnost. Naime, turistički kompleksi u kojima borave smješteni su u blizini luke Mombasa na obali Indijskog oceana.

Nemiri i nasilje za sada su zabilježeni samo na sjeveru Kenije, no ako dođe do širenja sukoba na jug svi će turisti biti evakuirani izvanrednim avionskim letovima.

Ipak, u prolasku kroz Nairobi i hrvatski su turisti vidjeli demonstracije o kojima proteklih dana izvještavaju svjetski mediji. "Gomila ljudi palila je i razbijala automobile u predgrađu Nairobija prije dva dana, kada smo autobusom prolazili pokraj njih kako bi smo prešli dio puta do Mombase. Jasno smo vidjeli nerede, a zbog opasnosti od napada na autobus, otprilike četiri kilometra smo imali naoružanu policijsku pratnju", ispričao je za Jutarnji list Dan marković, jedan od pedesetak hrvatskih turista u Keniji.



Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika