04.01.2008. / 17:28

Autor: Katarina Zorić

ŽIVOTNI STANDARD

NHS najavljuje prosvjede na ulicama

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever rekao je danas kako je došlo vrijeme da se sindikalne središnjice izdignu iznad međusobnih prepucavanja i zajedno pozovu ljude na ulice

Zbog vala poskupljenja Nezavisni hrvatski sindikati zatražili su povećanje plaća, mirovina, socijalnih naknada i naknada za nezaposlene. Najavljuju i prosvjede u proljeće ukoliko Vlada ne bude imala sluha za njihove zahtjeve.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever rekao je danas kako je došlo vrijeme da se sindikalne središnjice izdignu iznad međusobnih prepucavanja i zajedno pozovu ljude na ulice.

Sever je pozvao na suradnju i nevladine udruge kako bi zajedno izrazili nezadovoljstvo najnovijim poskupljenjima, a od državnih i lokalnih vlasti zatražili dogovor oko politike hrane i energetike.

"U Hrvatskoj je hrana u proteklih godinu dana poskupjela osam posto, a u EU-u u prosjeku četiri posto. Hrvatska ima uvjerljivo najskuplju hranu u regiji", istaknuo je Sever procjenjujući da će cijene goriva i dalje rasti. Stoga traže od Vlade da intervenira u trošarine, pa čak i u naknade za ceste i autoceste. Sever drži sramotnim što je u Hrvatskoj, u kojoj sve vrtoglavo poskupljuje, glavna tema "glancanje" detalja oko sklapanja koalicije za novu vladu.

Sindikalisti očekuju i daljnja poskupljenja, pa bi tako, prema Severovim tvrdnjama, struja do početka proljeća mogla biti skuplja 15 do 20 posto, a plin 10 do 15 posto.

Vezane vijesti

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Ukidanje neograničenih prava iz kolektivnih ugovora

Vlada će na današnjoj sjednici usvajanjem Zakona o reprezentativnosti ukinuti spornu odredbu iz Zakona o radu koja propisuje kako se prava iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika