05.01.2008. / 11:57

Autor: Katarina Zorić

STRANAČKE PROMJENE

Predsjednik Sabora bit će Bebić, a ne Šeks

Šeksu je namijenjena funkcija predsjednika saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav

Predsjednik šestog saziva Sabora bit će Luka Bebić, a ne Vladimir Šeks kako se to smatralo dosada. Iz pouzdanih izvora u HDZ-u Jutarnji doznaje da je to konačna odluka mandatara Ive Sanadera. Šeksu je namijenjena funkcija predsjednika saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav.

Navodno je Šeksu ponuđeno i da Bebiću pomaže kao potpredsjednik Sabora. Uz njega, mjesto potpredsjednika Sabora ponuđeno je i glavnom tajniku HDZ-a Ivanu Jarnjaku, dok će Andrija Hebrang najvjerojatnije biti šef Zastupničkog kluba.

Iako je Sanader za drugi mandat najavljivao kadrovske novitete, čini se da je to primjenio samo u slučaju Vladimira Šeksa dok će ostatak "stare garde" Sanaderu i dalje pružati oslonac.

Većina HDZ-ovaca s kojima je Jutarnji razgovarao smatra da Sanaderova odluka nije u tolikoj mjeri motivirana namjerom da se našteti Šeksu koliko željom da nagradi Luku Bebića.

Bebić je, podsjetimo, bio jedan od dvojice najbližih Sanaderovih suradnika i stratega u razdoblju preuzimanja stranke 2000. i obračuna s Ivićem Pašalićem 2002.

Konstituirajuća sjednica šestog saziva Sabora bit će održana 11. siječnja.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika