10.01.2008. / 14:03

Autor: Katarina Zorić

SINDIKAT

"Koalicijski sporazum popis je želja političkih stranaka"

Potpredsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić pita se može li se državni proračun dovoljno povećati da zadovolji sve potrebe jer, kaže, samo za potrebe poljoprivrede traži se godišnje šest milijardi kuna

Koalicijski sporazum HDZ-a, HSS-a i HSLS-a samo je popis potreba i želja političkih stranaka, bez mogućnosti da se zacrtano i realizira, ocijenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare Matice hrvatskih sindikata javnih i državnih službi.

Potpredsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić pita se može li se državni proračun dovoljno povećati da zadovolji sve potrebe jer, kaže, samo za potrebe poljoprivrede traži se godišnje šest milijardi kuna, cestogradnje oko 3,5 milijarde kuna, a za željeznice oko 4,7 milijardi kuna.

Predsjednica Matice hrvatskih sindikata Zdenka Gizdić zapitala se kako će izgledati održiva reforma poljoprivredne proizvodnje, posebno s gledišta svjetske globalizacije.

Ribić je ustvrdio da je za obrazovanje je u 2008. godini predviđen rast od oko 10 posto, od čega će šest posto otići na plaće, a smatra kako je neozbiljno razmatrati bilo kakve nove projekte u okvirima od četiri posto, odnosno 430 milijuna kuna realnog porasta izdvajanja za obrazovanje.

Za takvu situaciju sindikalci ne drže toliko odgovornima HSS i HSLS, već SDP i HDZ. Oni, naime, smatraju kako ne bi bio upitan ulazak Hrvatske u EU i projekt Hrvatske kao zemlje znanja da je došlo do velike koalicije.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika