11.01.2008. / 16:13

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGAĐENJE ZRAKA

Magla u Zagrebu opasna za plućne bolesnike

Zbog višednevne magle u Zagrebu, koja je doprinijela zagađenju zraka u kojem se sada nalazi dvostruko više od dopuštene koncentracije lebdećih čestica, mnogi Zagrebčani imali su problema sa plućima pa su pomoć potražili kod liječnika. Naime, gornja granica ili tzv. tolerantna vrijednost od 75 mikrograma lebdećih čestica po kubičnom metru, je prije četiri dana dostigla čak 165 mikrograma/m3.
Iz Mjerne postaje Ministarstva zaštite okoliša na križanju Vukovarske i Miramarske ulice, poručuju građanima da se što manje zadržavaju uz te prometnice budući da je zbog prometne gužve ondje zagađenje još veće nego u ostatku grada pa nije sigurno ni za ljude koji ne pate od kroničnih dišnih bolesti.
Za razliku od Sarajeva koji se nalazi u kotlini, Zagreb je na povoljnijem geografskog položaju pa nisu pokrenute mjere opreza kao u susjednoj državi. Ondje su podsjetimo radi magle i zagađenja obustavljeni letovi, a stručnjaci apeliraju na građane da što manje izlaze iz kuće, te da se koriste automobilima samo u slučaju nužde.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika