15.01.2008. / 09:08

Autor: Marko Biočina

PROMJENA

Soldo novi trener Dinama

Imenovanje Zvonimira Solde novim trenerom Dinama sinoć je potvrdio i Zdravko Mamić gostujući u televizijskoj emisiji koju vodi Ćiro Blažević na lokalnoj Z1 televiziji

Vodstvu Dinama trebalo je svega nekoliko sati da imenuje novog trenera nakon iznenađujuće ostavke Branka Ivankovića. To je Zvonimir Soldo, nekadašnji Dinamov igrač i dosadašnji trener juniorske momčadi. On će već sutra povesti momčad na prvi dio priprema u Međugorje.

Soldu je Mamićev poziv da preuzme vođenje prve momčadi zatekao na skijanju u Austriji. Ipak, kaže kako se nije previše dvoumio. "Sve se munjevito rasplelo, bio sam u Austriji na skijanju s obitelji kada me je nazvao Zoran Mamić i poručio da trebam doći u Zagreb. O takvim se pregovorima ne treba previše razmišljati. Sakupio sam stvari doma, za skijanje ionako nisam pretjerano zainteresiran. Vremena za vaganje odluke nije bilo. Suvišno je u ovom trenutku razmišljati jesam li zreo za ulogu ili ne. Osobno se osjećam spremnim, u suprotnom ne bih niti pristao na ponudu. U prvim razgovorima najviše me zanimao izgled momčadi na koju mogu računati u nastavku sezone", rekao je Soldo.

Bez obzira na momčad, izvjesno je da će se od novog trenera zahtijevati isti rezultati koji su se zahtijevali i od Ivankovića, a to je osvajanje kupa i prvenstva u Hrvatskoj te "proljeće u Europi".

Imenovanje Zvonimira Solde novim trenerom Dinama sinoć je potvrdio i Zdravko Mamić gostujući u televizijskoj emisiji koju vodi Ćiro Blažević na lokalnoj Z1 televiziji.

"Novi trener Dinama je Zvonimir Soldo. Gotovo sa sigurnošću možemo to potvrditi. Soldo je neokrnjen. Ima veliku igračku karijeru, i završio je jednu od najcjenjenijih trenerskih škola. Onu u Kolnu. Ipak, da je profesor meni rekao prvome o svom naumu da nas napusti, on ne bi otišao. Decidirano to tvrdim", rekao je Mamić odmah na početku emisije.

Podsjetimo, Zvonimir Soldo prošle se godine nakon vrlo uspješne igračke karijere u Njemačkoj, gdje je godinama bio kapetan uglednog bundesligaša Stuttgarta, vratio u Zagreb. završio je trenersku školu u Koelnu i u intervjuima najavljivao kako svoju budućnost vidi u trenerskom poslu. Ove godine je preuzeo vođenje Dinamove juniorske momčadi.

Za hrvatsku je reprezentaciju nastupio 61 put te u Francuskoj 1998. sudjelovao u najvećem uspjehu nacionalne nogometne vrste.

Mamić u Ćirinoj emisijiInače, Mamić je gostujući u emisiji Ćire Blaževića izrekao još cijeli niz zanimljivih detalja o događajima u klubu u posljednje vrijeme.

O Ivankovićevom odlasku

Da je profesor meni rekao prvome o svom naumu da nas napusti, on ne bi otišao. Decidirano to tvrdim. Prije bi otišao ja otišao iz Maksimira, nego Branko Ivanković. Ipak, on je svoju odluku prvo saopćio igračima. Nakon toga bilo ju je nemoguće promijeniti. Siguran sam kako će Ivanković od sutra postati heroj navijača i novinara. Iako je tu titulu zaslužio svojim rezultatima na travnjaku, priznati će ga tek sada kada je okrenuo leđa Zdravku Mamiću.

O ostanku ModrićaProglasili ste me šarlatanom što sam pokušao zaustaviti Modrića. Svi ste se svrstali na stranu Luke Modrića. Umjesto da me svi podrže što sam ga ostavio, meni viču ‘Mamiću cigane’, a njemu ‘Luka odlazi’. Sada ću vam otkriti zašto smo odbili čak 50 milijuna eura u tome transferu i kako smo stigli do te brojke. Ponuda je bila 27 milijuna eura, dok bi njegova plaća iznosila tri milijuna. Kada se plati porez na to, to iznosi oko 50 milijuna

O protivnicima

Tko mene ruši i vrijeđa? Ne Bad Blue Boysi i navijači već huligani. Pa poslije utakmice sa Slaven Belupom mi je cijela kuća bila išarana sa parolama ‘Mamiću cigane’. Kamere su snimile trojac koji je to učinio, ali ja ih nisam želio prijaviti. bez obzira na sve.

O sukobu s Eduardom Da Silvom

Teško je meni polemizirati sa svojim `sinom´. Siguran sam dao on to nikada nije izjavio. Vjerujem da to dolazi iz smjera ‘labaratorija’ njegove supruge ili neke treće osobe. Zatekao sam ga u Maksimiru ozlijeđenog i sve mu pružio. Nekoliko mjeseci prije odlaska u Arsenal stigao je iz Brazila stanoviti Suzano koji je imao potpisani ugovor o zastupanju sa Eduardom. Raskid toga ugovora koštao me 300 tisuća eura i mjesečnu plaću od tri tisuće dolara koliko iznosi njegovo skautiranje za Dinamo po Brazilu. Dao sam Eduardu stan na Sveticama i platio vjenčanje. Do dana današnjeg mi nije ništa vratio. Prava koja sam imao nad njegovom karijerom, prenio sam na druge ljude. Više sa time nemam ništa.

O menadžerskoj agencijiJa sam imao 70 igrača prije 7 godina i svi su dobili aute i novac. Za njih 65 nemam pojma jesu li uopće živi, a sad nitko mene ne pita gdje su ti novci. Ja jamčim svima da nisam uzeo ni lipe od Dinama i da imam 5.000 kn plaću samo zato da mi djeca imaju socijalno. Ja sam obrtnik i prodajem stanove i firme. Ja ne zarađujem na Dinamu. Nema službe koje mene nije provjeravala, ali ja donesem papire i račune i sve sredimo i ja želim takvu državu koja provjerava i htio bih neka sve provjeravaju.

O svom bogatstvuJa sam samo hrabar čovjek i vizionar. U vrijeme kada se nitko nije htio niti popišati na Dinamo, ja sam imao viziju i hrabrost i sada seru po meni. Svoje novce sam zaradio na drvnoj industriji gdje sam s partnerima napravio sjajnu firmu koju smo prodali jednoj od najvećih u svijetu u toj industriji.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika